CDR.cz - Vybráno z IT

Battlefield 5 odkryl hardwarové požadavky. Ale nevěřte jim

V říjnu letošního roku vyjde pokračování jedné z nejpopulárnějších stříleček současnosti. Tentokrát hráče vrátí do druhé světové války, tedy za předpokladu, že jejich mašiny zvládnou titul rozjet. Co podle vývojářů budeme potřebovat?

Hardwarové požadavky obvykle bývají představovány v posledních týdnech poté, co se vývojářům podaří titul vyladit do poslední textury. Snahou každého studio totiž přirozeně je, aby si hru mohlo užít (koupit) co největší množství hráčů. Battlefield 5 ovšem vychází až 19. října, a proto je překvapením, že se vydavatel rozhodl zveřejnit systémové nároky již nyní.

Minimální požadavky byly včera zveřejněny na oficiálních stránkách Originu. Některým hráčům mohlo srdce zaplesat z toho, že jsou identické s předešlým dílem z roku 2016, a nepotřebují upgradovat. Totožné nároky mohou být dány tím, že obě hry staví na stejném enginu a jsou určeny pro totožné platformy, včetně již dosluhujících konzolí. A jelikož není graficky už kam hru hnát, ani nároky nerostou. Nebo…

Electronic Arts zkrátka odhalilo špatné požadavky. Dnes byly z oficiální stránky staženy, a zůstala jen média informující o černém na bílém. Že jsou nároky identické s předchozím dílem taktéž napovídá tomu, že jen někdo pochybil během kopírování profilu hry. I pokud by totiž byly požadavky pravdivé, byly by velmi předčasné a pravděpodobně bychom se stejně před vydáním dočkali jejich aktualizace. 

Pokud se ovšem rozhodnete odhaleným požadavků věřit, jsou následující:

  • Operační systém: 64-bit Windows 7, Windows 8.1 nebo Windows 10
  • Procesor: AMD FX-6350 nebo Intel Core i5 6600K
  • Paměť: 8GB RAM
  • Grafická karta: AMD Radeon HD 7850 2GB nebo nVidia GeForce GTX 660 2GB (kompatibilní s DirectX: 11.0)
  • Online připojení: 512 KBPS nebo rychlejší
  • Místo na HDD: 50GB


Battlefield 5 nabídne kooperativní režim až pro čtyři hráče, nebude obsahovat lootboxy, booster balíčky ani Season Pass podbízející hráče k nákupu DLC. Veškeré mikrotransakce mají být pouze kosmetického rázu. Blýská se na lepší časy? Oproti tomu jeho konkurent Call of Duty Black Ops 4 si s těmito trablemi současného herního světa nedělá vrásky a pokračuje v nich, přičemž se vzdává i tradičního kampaně pro jednoho hráče. Blýská se na horší časy? 

Bohužel byl Battlefield 5 i přes tyto příznivé zprávy v posledních dnech zastíněn debatou SJW poté, co se v nejnovějším traileru objevila vojačka s prostetickou rukou. Jedna strana tábora je pohoršena tím, že jsou vojačky za druhé světové války historicky nepřesné a jedná se pouze o krok feminizačního hnutí. Druhý tábor naopak obhajuje historickou přesnost s tím, že vojačky byly nedílnou součástí druhé světové hned na několika frontách, včetně bojiště. Electronic Arts si za svým rozhodnutím stojí. 

Diskuse ke článku Battlefield 5 odkryl hardwarové požadavky. Ale nevěřte jim

Žádné komentáře.