CDR.cz - Vybráno z IT

Beta Titanfall 2 nezamíří na PC [GC 2016]

Titanfall 2 03
Respawn Entertainment odhalilo, kdy se dočkáme testovací bety Titanfall 2, zajímavé na tom je to, že mezi testovanými platformami není PC. Vývojáři proto ale mají své důvody.

Sledujte celý týden herní sekci CDR.cz/HRY, kde naleznete zprávy o veškerém dění z německého GamesComu. S námi vám nic neuteče. 

Gamescom Banner 1

Otevřené bety u multiplayerových her nejsou dnes ničím překvapivým. Vývojáři díky nim mají možnost otestovat stabilitu svých serverů a kvalitu hry obecně. Hráči naopak můžou vyzkoušet, zdali jim hra sedne. Nezvykem ovšem je, když se taková beta nedostane na PC, ale pouze na konzole.

Lidé z Respawn Entertainment proto ale důvody mají, hned dva. Tím prvním je, že titul pro PC ještě není dostatečně optimalizován a jeho výkon by byl na strojích mimo konzole PS4 a Xbox One podprůměrný. I když to je důvod poměrně pochopitelný, v mnohých vyvolal odůvodněné obavy. Do vydání Titanfall 2 nezbývají už ani dva měsíce a je možné, že tvůrci hru nestihnout připravit pro PC.

Titanfall 2 05

Druhý důvod je už poměrně úsměvný. Tvůrci nevěří PC hráčům a mají za to, že by ze složek hry vydolovali singleplayerový příběh hry, čímž by zkazili zážitek ostatním. K tomu lze dodat pouze to, že pokud se příběh titulu dá vykopat pouze ze složek hry, potom asi nijak převratný nebude.

Jak na tom bude příběh a optimalizace na PC se dozvíme 28. řijna, kdy Titanfall 2 vyjde na PS4 Xbox One a PC.

Pavel Vevera

Členem redakce inGamer.cz byl od samotného založení v roce 2012. Původně působil jako multisekční redaktor, přispívající jak články, tak video tvorbou, nakonec se však ustálil na textech. Jako externista od 1. ledna 2014 pokračuje v rámci herní rubriky CDR.cz, kam se redakce i část obsahu inGameru přesunula.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Beta Titanfall 2 nezamíří na PC [GC 2016]

Žádné komentáře.