CDR.cz - Vybráno z IT

Beyond Good & Evil k dostání zcela zdarma! Druhý díl hlásí vývoj

Beyond Good Evil
Abychom vás skutečně naladili na nadcházející víkend, máme hned dvě skvělé zprávy. Po 13 letech netrpělivého čekání byl konečně definitivně potvrzen vývoj Beyond Good & Evil 2 a původní hra je navíc v rámci Ubi30 zdarma!

Pokračování Beyond Good & Evil je jednou z kapitolou herního průmyslu, které budí pozornost. Ačkoliv se o něm už dávno vědělo, trvalo mu celých 13 let, než svůj vývoj znovu-potrvdil. Lze jen tedy spekulovat nad tím, jakou strastiplnou cestu, debaty a rozhodnutími si za tuto dobu prošlo. 

Michel Ancel, designer Rayman Origins a Beyond Good & Evil, minulý týden na svém Instagramu zveřejnil několik podezřele známě vypadajících náčrtků. V důsledku toho se začaly šířit odůvodněná podezření, že Beyond Good & Evil 2 je na cestě.

Ubisoft tyto spekulace nedávno potvrdil s následujícím vyjádřením: "S potěšením můžeme potvrdit, že Michel Ancel právě pracuje se studiem Ubisoft Montpellier na novém Beyond Good & Evil titulu."

Beyond Good EvilBeyond Good Evil 2

Je možné, že spojení Beyond Good & Evil 2 pro vás není úplně nové a v paměti pořád máte upoutávku z roku 2008. Tvůrci v té době oznámili, že hra si dá chvíli na čas, protože by rádi s hrou "experimentovali, ale zároveň zachovat jejího ducha". V roce 2011 se vyrojily zprávy o tom, že tým si od hry dá pauzu a přemístí svou pozornost na Rayman Origins. I přes nepříjemné vyhlídky titulu, Ancel prohlásil, že hra je v pokročilé fázi vývoje a očekávat ji můžeme s příchodem další konzolové generace. Což by tak nějak odpovídalo.

Je možné, že vůbec netušíte, o čem zde píšeme, jelikož se vám tuto naprosto kultovní klasiku podařilo minout. Je-li tomu tak, nestrachujte se, v dalším měsíci svého 30. výročí rozdává Ubisoft zdarma původní Beyond Good & Evil. Že by titul stálo za to vyzkoušet i za plnou cenu, jste asi pochopili, tak vás jenom nasměrujeme, kam si pro něj jít (dostupný bude od 12. října, tedy po skončení The Crew akce).

Pavel Vevera

Členem redakce inGamer.cz byl od samotného založení v roce 2012. Původně působil jako multisekční redaktor, přispívající jak články, tak video tvorbou, nakonec se však ustálil na textech. Jako externista od 1. ledna 2014 pokračuje v rámci herní rubriky CDR.cz, kam se redakce i část obsahu inGameru přesunula.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Beyond Good & Evil k dostání zcela zdarma! Druhý díl hlásí vývoj

Žádné komentáře.