CDR.cz - Vybráno z IT

Biomutant od tvůrců Just Cause sází na open world, kybernetiku a zmutovanou zvěř

Ani letošní GamesCom se neobejde bez oznámení nových značek. Biomutant bude novinkou od THQ Nordic a Experiment 101. Hráči se chopí role malého savce s velkým mečem, který se bude prohánět po otevřených lesích a pastvinách.

Biomutant je počin od neznámého nezávislého studia Experiment 101. Jeho zakladel má však již něco za sebou. Stefan Ljungqvist pracoval v Avalanche Studios na titulech Just Cause a Mad Max. Svůj talent se bude snažit promítnout i ve své nezávislé prvotině.

Švédští vývojáři vybudovali postapokalyptický svět, který se podobá tomu v Horizon: Zero Dawn. Krásné přírodní scenérie, zdá se, začínají vytlačovat postnukleární pustiny. Soubojový systém si za vzor bere klasické hack 'n' slash jako Darksiders.

Hráči se dočkají mnoha možností, jak cestovat po otevřené přírodě. Je libo mechanická ruka, která se dokáže proměnit v kanón? Co takhle rogalo? Mech z garážového haraburdí? Titul láká i na možnost mutací svého vlastního charakteru, které poskytnou jedinečná vylepšení hratelnosti. Dostaví se však i negativní účinky modifikace DNA, třeba i ty fyzické, které upraví vzhled postavy.

Vzhledem k historii vývojářů lze očekávat, že faktor zábavy mají zvládnutý. Ať se tedy Biomutant vydaří jakkoliv, přinejmenším půjde o hru, u níž se nikdo nudit nebude. Biomutnat vyjde příští rok pro PC, PS4 a Xbox One.

Michal Klacik

V roce 2010 začínal jako redaktor RecenzeHer.eu, od dubna 2012 působil na pozici editora serveru inGamer.cz. Počátkem roku 2014 se redakce i část obsahu inGameru přesunula pod CDR.cz. Tam nyní zastává pozici redaktora pro herní i IT rubriku.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Biomutant od tvůrců Just Cause sází na open world, kybernetiku a zmutovanou zvěř

Žádné komentáře.