CDR.cz - Vybráno z IT

BitTorrent spustil stabilní verzi webového klienta μTorrent

Společnost BitTorrent pracuje již řadu let na vybudování stabilního webového klienta, který by umožnil uživatelům stahovat torrenty přímo z jejich prohlížeče. Celé stahování by tak mělo být rychlejší a snadnější.

BitTorrent před pár dny uveřejnil nového klienta: uTorrent Web. Nejedná se však o známý nástroj na stahování torrentů. Tento klient je k dispozici již řadu let, ovšem až nyní byl Torrent webový klient představen konečně jako stabilní verze. Rozdíl mezi klasickým μTorrentem a Torrent webovým klientem je v tom, že veškeré stahování a následné přehrávání stažených torrentů se odehrává přímo v prohlížeči.

Po instalaci se uTorrent Web pokusí automaticky otevřít torrentové odkazy a tzv. „magnet links“. Pro vyhledávání máte dvě možnosti. Buď můžete využít klasické webové stránky torrentu nebo můžete použít vyhledávací pole uTorrent Web, které vás přesměruje do vyhledávače Google. Stahování i následné přehrávání je většinou rychlé a bezproblémové.

V nastavení si pak můžete navolit svůj defaultní jazyk, výchozí složku pro stahování a dokonce si můžete nechat otevřít každý torrent na nové kartě. Je zde i možnost automaticky zapnout uTorrent Web pokaždé, když se počítač zapne nebo když vymaže svou historii. Samozřejmostí je i nastavení uTorrent Web jako svého výchozího klienta.

Podle BitTorrentu by tato varianta stahování torrentů měla být úlevou pro běžného uživatele a dodává: „Když jsme poprvé zahájili projekt, měli jsme vizi postavit torrentového klienta, který by byl jednoduchý a rychlý. Až nyní s uTorrent Webem a jeho jednoduchým stahováním vidíme, že počet uživatelů využívající tuto službu je větší než u jakýchkoliv jiných služeb v historii BitTorrentu.“

I když je teď k dispozici nová verze klienta, chce společnost BitTorrent i nadále pokračovat ve vývoji obou klientů paralelně. Toho původního pak chce přejmenovat na uTorrent Classic.

Prozatím je uTorrent Web k dispozici pouze pro Windows, ale pokud budou ohlasy pozitivní, chce ho BitTorrent přenést i do jiných operačních systémů. Kdo by měl zájem tuto novou službu vyzkoušet, může tak učinit a navštívit tento odkaz, kde je možné uTorrent Web stáhnout. 

Diskuse ke článku BitTorrent spustil stabilní verzi webového klienta μTorrent

Čtvrtek, 20 Září 2018 - 09:56 | Xspy | Kristova noho. Má to přes 15MB a jediné co to umí...
Středa, 19 Září 2018 - 17:08 | karel73 | mně se na efektivní stahování osvědčily běžné...
Středa, 19 Září 2018 - 13:40 | R-M-X | Hm, a každý má doma Synology resp. NAS s pluginem...
Úterý, 18 Září 2018 - 18:11 | roob | normalny download station v synology a do opery/...
Úterý, 18 Září 2018 - 10:35 | Pety | Dost na houby,mít kvůli torrentům spuštěný...

Zobrazit diskusi