CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Blíží se nová generace promítání filmů. Dolby Cinema má být lepší IMAX

V pondělí jsem chtěl zajít do IMAXu na Hobita, ale zjistil jsem, že Premiere Cinemas se pochlapili a konečně dávají 3D verzi s titulky, nechybí Dolby Atmos a HFR, jen to 4k někde zapomněli, to by ještě chtělo vylepšit. Každopádně IMAX by se nad sebou a svým zoufalým vybavením měl zamyslet.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Co jsem tak četl, tak hlavní problém je technický, že údajně stále není (nebyl) 4k projektor s dostatečnou svítivostí pro ty vrata od hangáru na které se v IMAXu promítá. Koneckonců ta úžasná filmová promítačka IMAXu má 15 kW xenonovou lampu, což je maso.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Dík za info, dost bych si přál, aby to nějak pořešili, protože na to obrovské plátno prostě nic nemá - zvlášť pro 3D.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

tak ten souboj bych neviděl jenom v technologii.
Mě se osobně na IMAXu nelíbí fakt, že je jenom v Praze a nechce se mu i do jiných částí naší republiky :-/

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

V tomto ohledu si s Dolby Cinema moc nepomůžeš, pochybuju, že by takové kino postavili v každém okresním městě...

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

ale v regionálních centrech by mohlo být - Plzeň, Ostrava, Brno, Budějky a Liberec, takhle je to pro spoustu lidí, zvlášť těch z Moravy dost z ruky.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Také by se mi to líbilo, ale moc pravděpodobné se mi to nezdá. I s Imaxem má Brno asi smůlu, když jsou 3 Imaxy v jeho okolí...

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Mně se v kině nelíbí vůbec. Davy lidí, kteří esemeskují, hrají hry na smartfounech, chrastí pytlíky s popcornem a baví se o úplně jiných věcech, než které běží na plátně. A do toho 120 dB zvuk, aby byl vůbec slyšet. Když jsem se nechal minule zlákat na Šmakovu dračí poušť, vylezl jsem prakticky hluchý. Bylo to asi naposledy, co jsem udělal tuhle chybu a šel do kina na něco, co si za pár měsíců v dostatečné kvalitě upirátím a pak pustím v klidu doma.

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

Moje rec, jestli se na neco opravu tesim, tak to bude 4K virtualni helma, ktera mi zobrazi plochu vetsi nez platno v Imaxu.....

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Ta hlasitost me osobne taky stve. Posledni dobou se to trochu zlepsilo, ale stale to jeste neni ono. Fakt nechapu, proc si nekdo mysli, ze hlasitost startujici stihacky je ta nejlepsi.

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

Škoda, že v článku není řečeno v čem bude lepší. A podle renderovaných obrázků to vypadá, že je plátno ještě prťavější než v našem vesnickém analogovém stereo kině :)

ad "co mě štve na kině": lístky za 2kila a 1/4 hodiny reklam před filmem.

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.