CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Blíží se stealth tanky: Budoucnost tankových vojsk

Já sem viděl na YouTube jak se hraje World of Tanks a tam nic takového nemají a podle všeho nepotřebují.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tam se končí tanky z 70tých let. Původně tam měly být jen stroje vyráběné krátce po ww2...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vzhledem k tomu že většina tanků byla za posledních pár let zničena střelou naváděnou po drátě tak to zas tak úžasné nebude.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"Budoucí tanky dokonce zamaskují i svou akustickou stopu."
Už to vidím jak so za rohem ozývá zmrzlinář ale z poza zatáčky vyjede tank :0)
Taky mi není jasmé k čemu je třeba maskovat se proti radaru, jak mně detekuje radar v terénu, ten přece musí mít přímeu cestu k cíli volnou ne? Tak maximálně v mlze.
Další věc je že posledních x let všichni věštili že tanky budou s AI bez posádky a extra pohyblivé a najednou se věští maskování.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Může mi někdo vysvětlit, kam se poděje teplo z oněch "termoelektrických článků"? :-) Pokud byla myšlena koncepce použití peltiera, tak bych rád věděl, kam se v tom tanku schová "druhý konec" tohoto článku, zejména u ochlazovadel část horká (oteplovadla jsou v pohodě, ale řekl bych, že problém bude spíše chlazení, jako u každého stroje z hlediska emise IR)?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Co jsem četl, tak polský PL-01 je zatím jen technologický koncept.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dá se předpokládat, že chladící systém bude vzadu a bude foukat moc moc vzduchu hodně dozadu. Těsně před konfrontací se sepnou články, odvedou teplo do nádrže s kapalinou o vysoké tepené kapacitě (nejspíš voda) pomocí tepelného čepadla a jakmile pomine potřeba být skrytý, tak se zase ochladí. Jiný systém si dost těžko představím. Hrál jste Elite: Dangerous?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nejsem si jistý, jestli tankisté chtějí být v přímé konfrontaci proti tankům nepřítele. Tanky dnes mají úlohu rozzuřených psů, kteří vpadnou do týla nepřítele, přeruší logistické trasy a vpadnou do zad hlavnímu frontu, aby odvedly pozornost. Správný velitel tankových vojsk nikdy nepošle tanky proti tankům, pokud nemá výraznou technologickou převahu. Protitankové zbraně jsou především bitevníky a vrtulníky, vzdálenou podporu pak zajišťuje dělostřelectvo, popřípadě raketová vojska, ve městě pak pěchota (pokud je někdo tak pitomý, že tanky do města pošle).
Tanky proti tankům se posílaly na frontě za druhé světové války hlavně ze zoufalství. Bitva u Kurska je krásným příkladem toho, jak to udělat správně - pěchotní dělostřelectvo v několika obranných liniích jištěné mobilním tankovým vojskem. Ono obyčejné dělo totiž má proti tanku obrovskou výhodu - snáz se schová a je levné. Na to, aby stálo někde schované, tudíž více než dostačuje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.