CDR.cz - Vybráno z IT

Blizzard oficiálně oznámil Diablo IV, čerpá inspiraci z atmosféry druhého dílu

Po fiasku na loňském Blizzconu, kdy fanoušci netrpělivě očekávali po šesti letech oznámení nového dílu Diabla a dočkali se pouze oznámení mobilního Diablo Immortal, přišel čas, aby si Blizzard napravil reputaci. A pro jednou se drby ukázaly být pravdivé, Diablo 4 se blíží!

Už před pár týdny byli fanoušci přesvědčeni o tom, že se na letošním americkém Blizzconu určitě nové Diablo ukáže. Omylem se totiž v reklamě v německém magazínu objevily zmínky o obsahu chystaného artbooku, který měl obsahovat díla z „Diabla 1, Diabla 2, Diabla 3 a Diabla 4“. A teď je to už jisté, Diablo 4 je opravdu již nějakou dobu v produkci a bude prý větší a lepší než kdy předtím.

V prvním příběhovém traileru je ukázán návrat Lilith, dcery Mephista, s kterým jsme se setkali v druhém Diablu. Ta je jistě dobře známá především čtenářům knih a komiksů z této značky, ale ostatním netřeba prozrazovat, co se v novém díle ještě může ukázat. Děj se odehrává nějakou dobu po rozšíření do Diabla 3: Reaper of Souls. 

Čtyřka navíc slibuje návrat ke kořenům – inspiraci pro (pochmůrnou) atmosféru čerpá právě v onom druhém díle poté, co se třetí díl stal terčem silné kritiky oddaných hráčů. Značného zlepšení se dočká asi většina herních aspektů. Mapa slibuje větší otevřenost a pět různých regionů, střídání dne a noci, různorodé počasí a nelineární kampaň. Na výběr budeme mít z pěti různých tříd hrdinů, tři z nichž byly rovnou představeny – do hry se vracejí barbar, sorcerer a překvapivě druid, kterého jsme naposledy spatřili v expanzi druhého dílu.

Ale je na čase se zase trochu zpátky uklidnit. Dočkali jsme se sice krásného kinematografického traileru a krátké herní ukázky, ale plánované datum, nebo alespoň rok vydání, zatím nikde nepadlo. U Diabla 3 jsme od oznámení museli čekat dlouhé čtyři roky a možná to i tentokrát nebude jinak. Pokud to ale znamená, že hra bude díky tomu opravdu dopilovaná, určitě si rádi počkáme. 

Vydání zatím bylo oznámeno na PC, Xbox One a PS4, což naznačuje, že déle jak dva roky čekat nejspíše nebudeme, vzhledem k tomu, že již na konci příštího roku se dočkáme nové generace konzolí. Tentokrát bohužel nepadlo ani slovo o Nintendu Switch, na kterém už si zatím můžeme zahrát alespoň předchozí díl. 

 
Tagy: 

Diskuse ke článku Blizzard oficiálně oznámil Diablo IV, čerpá inspiraci z atmosféry druhého dílu

Žádné komentáře.