CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k BMW předvedlo chameleónský lak, s kterým nemůžete na silnici

Tak hlavně to na silnici nepustí fízlokracie, protože to by tak hrálo, aby si ovčan dovolil mít barvu na jakou má zrovna náladu. Jednou má barvu zapsanou v TP a přes to nejede vlak (docela se kroutí i když si auto jen přelakujete).

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Změna barvy musí být zapsaná v techničáku, i kdyby to byl jen celopolep fólií. Orgána lze možná ukecat, ale na technické by to znamenalo vyhazov. Na druhou stranu by si mohlo BMW nechat patentovat automatické odesílání žádosti na dopravní inspektorát po každém stisku tlačítka pro změnu barvy. :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No mě čeká sranda is barvou co se nemění. Auto vypadá zlaté, v techničáku zapsáno zelená, protože název může být pouze základní barva a je to tovární BMW barva pistáciová zelená.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak hlavne chameleón sa snaží zmenou farby splynúť s okolím. To by u automobilu bolo poriadne nebezpečné :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Když už jsme u toho: po silnicích občas vídám auta, která mění barvu podle toho, ze kterého úhlu se na to koukáte - https://en.wikipedia.org/wiki/ChromaFlair
Copak asi mají v techničáku napsáno? ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

perleť?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak na efekt hezký, ale jenom tak na výstavku. Očividně používají něco na způsob jako u hrníčků, jejichž kresba se mění při zahřátí, jen víc high-tech. Ale jak bylo zmíněno v článku, technologie, která má problémy s okolní teplotou je u auta zcela k ničemu. A jak tu bylo uvedeno v diskuzi, tak i kdyby byla zcela funkční, tak je tu ještě otázka legislativy. Ale ideální auto do zlodějského filmu :-) Všude policajti hledají bílé BMW, načež řidič ležérně stiskne tlačítko, auto se přebarví do šeda a projede zcela nepovšimnuto kolem hlídky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hm, tak tuhle technologii máme už dávno... Viz seriál Návštěvníci - technologie změny barvy laku + ještě několik dalších vychytávek bylo tehdy použito na vůz Lada Niva :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak bile auto se na sede meni zcela bezne... A to mnohem rychleji, nez by clovek po kazdem myti cekal. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.