CDR.cz - Vybráno z IT

Borderlands se dočkají filmového zpracování

Borderlands 1
Borderlands, jedna z nejlepších kooperativních her, ale zároveň jedna z nejnudnějších singleplayerových her, se dočká filmové adaptace. Na starost si jej ber studio Lionsgate a tvůrci, kteří na svém kontě mají několik komiksových filmů.

Kdykoliv je oznámeno filmové zpracování nějaké videohry, mnoha hráčům se zježí vlasy. Málokdy se tento přechod mezi médii povede, přesto se však do kin hrnou rok co rok nové pokusy. Momentálně mezi ty nejnadějnější patří filmový Warcraft a blížící se Assassin's Creed. V obou případech spolupracují původní autoři s filmovými studii, aby nedošlo k nějakým kiksům.

Za režiséry bylo zvoleno duo Avi Arad a Ari Arad, kteří na svém kontě mají akční komiksové filmy jako Iron Man, Spider Man, The Amazing Spider Man, X-Men, Ghost Rider a Blade. S vývojáři z Gearboxu budou úzce spolupracovat. Vzhledem k zasazení hry do pouštní Pandory bychom se mohli dočkat podobného filmového zážitku, jaký letos nabídl Mad Max (zjevná inspirace pro původní hry). 

Borderlands 3

Borderlands na první pohled nejsou sérií, která by automaticky evokovala vhodný terč pro filmové zpracování. Nedávno si však série vysloužila pokračování od Telltale Games, kteří se specializují na výpravné hry, ve kterých je akce pomálu a hráč většinou jen rozhoduje, co která postava řekne. Od tohoto ztvárnění je filmové zpracování daleko už jen krůček, který učinilo studio Lionsgate.

Borderlands 2

„Hry Borderlands si neberou servítky, a my tento film natočíme se stejným přístupem, který ze hry učinil tak obrovskou značku,“ říkají Rob Friedman a Patrick Wachsberger z Lionsgate.

Snad se tedy tvůrci chopí filmových Borderlands za správný konec, bude to obtížný úkol. Zatím nejsou známé další detaily, ani očekávaný rok premiéry. 

Diskuse ke článku Borderlands se dočkají filmového zpracování

Žádné komentáře.