CDR.cz - Vybráno z IT

Brány GamesComu 2018 se zavřely. Atakoval rekord v návštěvnosti

GamesCom 2018 je minulostí. Přilákal nejvíce návštěvníků v historii. Obsahově byl ale slabý. Příští ročník se odehraje opět o prázdninách v německém Kolíně nad Rýnem.

Výstaviště Koelnmesse v rámci GamesComu 2018 hostilo 370 tisíc návštěvníků ze 114 zemí. 31 200 z nich patřilo mezi vystavovatele, obchodníky a zástupce médií, zbylá čísla si rozdělili civilní fanoušci her. Nejvíce jich do Německa přicestovalo z Holandska, Spojeného království a Rakouska.

.
GamesCom letos slavil desetileté výročí. V Kolíně nad Rýnem už tradičně nabízel největší přehlídku PC, konzolových a mobilních her i herního hardwaru. Letos se více zaměřil také na virtuální realitu a eSport. I nadále tak zůstává největším herním veletrhem v Evropě, z hlediska návštěvnosti, která letos pokořila loňský rekord, je pak největším eventem na světě.

Přestože akce slavila významné jubileum, zchudla o velké tiskové konference nejsilnějších vydavatelských gigantů. Ty zpravidla tvořily nejpůsobivější show a byly zdrojem exkluzivních odhalení nových herních titulů. To se tak letos dělo pouze za zavřenými dveřmi a bohužel ve velmi střízlivé formě.

GamesCom 2018 v číslech

Celkový počet návštěvníků:370 000
Počet zástupců herního průmyslu: 31 200
Počet vystavovatelů:1 037
Zahraniční návštěvníci:114 zemí
Výstavní plocha:201 000 m2

Přes vysoká čísla GamesCom 2018 letos obsahově rozhodně nepatří mezi nejsilnější ročníky. Velkých firem bylo poskrovnu a nejžádanější tituly často na výstaviště ani nepřivezly. Pokud ano, v mnoha případech k nim neprozradily žádné nové informace. Mediálně se tak letošní ročník paradoxně řadí k nejslabším v historii.

Celý týden jsme pro vás tvořili speciální zpravodajství, částečně tvořené z Čech, částečně přímo z místa dění. Archiv toho nejpodstatnějšího, co GamesCom 2018 nabídnul, najdete v tomto rozcestníku. Obsahově tím ale rozhodně nekončíme. V duchu GamesComu jedeme dál.

.
Na výstavišti v Koelnmesse jsme pro vás nasbírali řadu exkluzivních informací a za zavřenými dveřmi si osahali i tituly, ke kterým se běžní návštěvníci neměli šanci dostat. O první dojmy z hraní se s vámi v nadcházejících dnech podělíme. Aby vám nic neuteklo, pustíme se i do výběru best of trailerů, o které se s námi vývojářská studia v rámci GamesComu 2018 podělili.

GamesCom 2019 se bude v Kolíně nad Rýnem konat od 21. do 24. srpna. Pro média a zástupce herního průmyslu bude výstaviště otevřené o den dříve.

Tagy: 
Zdroje: 

Michal "MichalPospíchal" Pospíchal

V roli novináře se na herní scéně pohybuje už více než 9 let. V historii prošel několika velkými redakcemi, jako BonusWeb.iDnes.cz, naposledy se v roli šéfredaktora podílel na tvorbě serveru inGamer.cz, který byl 1. ledna 2014 sloučen s herní sekcí CDR.cz, kde nadále vedl rubriku. V červenci 2014 se na vlastní žádost přesunul na post editora magazínu. Od roku 2016 píše také pro DIIT.cz o technických a všeobecných tématech.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Brány GamesComu 2018 se zavřely. Atakoval rekord v návštěvnosti

Žádné komentáře.