CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Brazílie zakázala Applu prodávat iPhony kvůli absenci nabíječek

Prodavat mobil bez nabijecky je jako prodavat auto...bez benzinove stanice. Mam doma asi 5 USB-C nabijecek a jsem velmi rad, se tento pocet jiz nebude rozsirovat pokazde, kdyz si koupim novy telefon.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Odnesl bych je k ekologické likvidaci a chtěl novou, se správným nabíjecím protokolem a výkonem. Nevím, proč bych měl nový mobil nabíjet nějakým starým krámem

U iPhone jsou nabíječky už osm let stejné? Tam mizerný nabíjecí výkon nevadí?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

V podstatě souhlas, starší nabíječky jsou zastaralé, ale proč prodávat nabíječku automaticky povinně s mobilem? Může to být volitelné přislušenství.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Prodávat telefon bez nabíječky je jako prodávat auto bez motoru - výrobci tvrdí že nejlepší a jediná dobrá nabíječka je ta od nich (za patřičnou cenu)
Tak nějak když dávám telefon dál, přidám k němu i nabíječku, aby majiteli telefon fungoval víc než se vybije baterie

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tomu se rika socialni bublina.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tomu se říká Absurdistán...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

.. a taky u toho neni ochrane sklicko, pouzdro, sluchatka... mozna,. .. jo a taky tam neni SIMka (nebo eSIMka), takze s tim vlastne nejde ani telefonovat nebo to aktivovat.

Oni driv rikali, proc tam neni. Jasne ze jde o prachy, jako pokazde. No tak prodaji za 30 000 iPhone bez nabijecky, nebo za 32 000 iPhone s nabijeckou. Po cem kdo asi sahne. Stejne se cela EU sjednocuje na USB-C vsude. Od mobilu, po notebook.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jenže existuje asi osm rychlonabíjecích protokolů. Třeba realme 8 používá Dart Charge. Zkuste se podívat, kolik nabíječek s tímhle protokolem seženete v Česku.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Toho by se mohla chytit EU, aby podpořila své nařízení standardizace, jako přechodný krok. Telefony bez nabíječky jen s USB-C a nebo povinnou výměnou starší za aktuální.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To nepřibalování nabíječek k telefonu mě s€re, já si stejně tu nabíječku koupit musím a co víc, za životnost telefonu (3 roky) spotřebuji doma 3-4 nabíječky, aspoň tak to u bylo v minulých letech, protože telefon nabíjím 2x denně a tablet 1x denně, asi častým nabíjením rychleji degradují, to mám vždy originální Samsung
Navíc, projevilo se to nějak na cenách telefonu, to že v krabičce není nabíječka? Neprojevilo, o to víc mě to se*#$%

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pises blbosti. V 2017 som kupil moto G5+, kde bola 15W nabijacka. 2021 som kupil mi10t lite, kde je 33W nabijacka. Ani som ju nevybalil z krabice, nabijam to tou 15W. Ked zas kupim novy telefon, budem to stale nabijat tou 15W, ked sa pokazi prejdem na tu 33W, lebo nove feny sa uz nabijaju 67W napr. mi11 pro a pripravuju sa telefony 100 a viac. Kurvitko na bateriu.
edit: xia 11T pro 120W

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

proč bych měl psát blbosti?
pošli mi tvoji adresu a já ti pošlu za posledních 5 nabíječek co mám doma za posledních asi 5 let, co mi leží ve sklepě s dalším elektroodpadem

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a kde by si ich nabral, ked na 1 telefon pokazis 4 nabijacky? Ja ti pisem, ze mam stale tu jednu uz 2 telefony

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Coze ? To co s tym telefonom robis ? Ze 2x denne nabijat ?
To ho pouzivas ako powerbank pre ten tablet ? :-D
Ja teda telefon pouzivam na telefonovanie, SMS a obcas email.
A staci mi tak 1x za 3-4 dni nabit telefon.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

hraji na telefonu hry, (tahovou budovatelskou strategii) a občas PUBG,
telefon má skoro pořád zapnutý display, to je jeden žrout a pak samotný SoC v telefonu žere hodně, když celou dobu něco vykresluje,

další žrout je tablet,
který si nosím do práce na čtení a to je dalších víc jak 8 hodin denně zapnutý display,

....mezi tím co mám před sebou postavený ten tablet a mám tam puštěné třeba zprávy nebo si nechám z prohlížeče nahlas předčítat podobné HW / IT weby tak za ním mám opět schovaný telefon nebo ho mám vedle sebe na stole, abych byl připravený na různé eventy a pořád tam mám tu hru puštěnou

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.