CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Budoucnost nakupování: Panasonic představil samoobslužný nákupní košík

To uz tady mame davno a jmenuje se to Scan&Go v GLobusu, vemete si scanner, zbozi si napipate sam, date si to do svych tasek pri nakupu a pak jen projedete pokladnou a zaplatite...Nic uz nemusite vyndavat. Je fakt, ze to samo zbozi nezabali, ale to me celkem nevadi :) hlavne kdyz nemusim cekat frontu u pokladen a jeste to znovu vyndavat na pas...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Je to způsob, jak část práce přenést na zákazníka a tím ušetřit. Amazon to dotahuje k dokonalosti tím, že si zákazník musí přinést své vlastní zařízení. Ale prezentováno je to vše samozřejmě jako výhoda pro zákazníka.

Jinak, pokud jsem to pochopil, tak v tom obchodě používají RFID, místo čárových kódů. Což je ta správná budoucnost, kdy nebudou zapotřebí pokladní, ale ani se tím nebude zatěžovat zákazník. Bohužel to visí na ceně čipů. Letité plány na plastové elektronické součástky, které by byly za pár šupů přímo součástí obalů se stále nekonají.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tohle není budoucnost, to je nablblá minulost v podání panasoniku.
Budoucnost je momentálně eshop, kde to naklikám a dostanu to domů = nemusím jak trotl někam jezdit atd.
Globus je v této zvrácené budoucnosti nakupování nejdále. Musím tam dojet, musím mít registraci, musím si to sám naházet do tašky a ještě mi za to daj přirážku "u nás je to ještě v pořádku". Tak jistě, jinde takhle nafouknuty rohlíky nedostanu.

Třešničkou pak budou u eshopu opakované nákupy podle nějakých schémat (rohlíky dětem do školy, granule pro psa jednou za měsíc) a nakonec ty chytré ledničky, který zjistěj, že mi dochází máslo a připravěj to do objednávky. A je jedno jestli mi to bude dodávat rohlik.cz, amazon prime nebo muj mistni vetnamec.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Aby ta automatizace mohla fungovat, muselo by byt zbozi v nejakych specialnich suplicich. Dovedu si predstavit klasicky dvojity regal s mezerou uprostred, kde uprostred chodi doplnovaci zbozi, takze nejsou ani videt (jak je tomu treba zcela bezne u peciva a masa v kauflandu). Akorat by tam mohly behat robutci, co by dodavali krabicky se zradlem. Fyzicky by je z palety sundavali a do krabicek spravnych velikosti davali nevzdelanci nekde ve sklepe:o) Hned by se vedelo, ktere zbozi doplnit, akorat kdyby nikde nikdo nebyl, tak bych se nemohl nikoho na nic zeptat:o) Ale to se vetsinou stava i ted, ze vsude je plno zasobovacu a zamestnancu, ale jak uvidi kolouska, ze se chce na neco zeptat, tak okamzite vsichni zmizi:o)
Taky je nevyhoda, ze si clovek zbozi sam nevybere .... typicky "cerstve" mleko, ktere ma trvanlivost 3 tydny, nebudu kupovat s koncici trvanlivosti, ale aspon 10 dni. Ale to se clovek musi prehrabat. Stejne tak vetsinu peciva clovek eliminuje uz pohledem ..... jako asi bych to automaticky nechtel, navic je tu spousta sluzeb, co vozi zradlo az domu, dokonce tusim tesco umoznuje odmitnout, co se mi nebude libit.
Ale nejvetsi vyhoda je ten scan&go, jeste to nemam, protoze se bojim, ze bych neco zapomnel nascanovat a pak by na me nabehli ostrelovaci a zamkli me do toho vezeni, co maji v hypermarketech:o) Ale uvazuju o tom ......
Nejvetsi picovina je samozrejme ted to nove v tescu ..... sice si muzete vzit pohodlny scanner pri vstupu ..... nebo si muzete jit, koupit nejaky krumpl s androidem, nainstalovat aplikaci a pak s telefonem chodit, slozite ostrit na barcody a nakupovat:o)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.