CDR.cz - Vybráno z IT

Budovatelská strategie Tropico má nové vývojáře, šestý díl už příští rok

Tropico 6 E 3 2017 Uvodni
Zavřete oči a představte si místo, které byste nazvali rájem. A teď takové místo převeďte do herního obrazu v podobě populární budovatelsko-ekonomické strategie Tropico 6.

Věhlasný diktátor a snílek El Presidente se vrací a přináší další možnosti, jak úplně běžný ostrov proměnit ve skutečný tropický ráj. Tropico 6 je oblíbená budovatelská strategie skýtající řadu možností a znovu se pokouší ukázat, že SimCity společnosti Electronic Arts už dávno ztratilo na dominanci. Povede se mu to?

Vydavatelská společnost Kalypso Media značku svěřila novému vývojářskému týmu, který vystřídá Haemimont Games. Ti pracovali na posledních třech dílech série. Nově bude hra vznikat pod záštitou Limbic Entertainment, kteří mají na svědomí třeba Might & Magic X: Legacy.

Hlavní myšlenka se ale nemění. El Presidente prahne po penězích a výdělku z cestovního ruchu - k tomu ovšem potřebuje spokojené turisty. A o jejich komfort, kulturní vyžití a zábavu se postaráte právě vy. Schopnosti můžete prokázat ve hře pro jednoho i více hráčů. Kompetitivní a kooperativní multiplayer si zahrajete až se třemi dalšími přáteli.

Tropico 6 vychází na Windows PC, Mac a Linux v roce 2018, přesné datum vydání tvůrci ještě doplní. Zatím se můžete pokochat přiloženým aktuálním trailerem.

Zdroje: 

Michal "MichalPospíchal" Pospíchal

V roli novináře se na herní scéně pohybuje už více než 9 let. V historii prošel několika velkými redakcemi, jako BonusWeb.iDnes.cz, naposledy se v roli šéfredaktora podílel na tvorbě serveru inGamer.cz, který byl 1. ledna 2014 sloučen s herní sekcí CDR.cz, kde nadále vedl rubriku. V červenci 2014 se na vlastní žádost přesunul na post editora magazínu. Od roku 2016 píše také pro DIIT.cz o technických a všeobecných tématech.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Budovatelská strategie Tropico má nové vývojáře, šestý díl už příští rok

Žádné komentáře.