CDR.cz - Vybráno z IT

Byl znovuoznámen The Last Guardian. Vůbec se nezměnil [E3 2015]

The Last Guardian 01
Už se myslelo, že jde o zapomenutou a zrušenou záležitost. Na The Last Guardian se začalo pohlížet jako na titul, který všechny omámil trailerem, ale nikdy nevznikne. Na konferenci Sony se nám dostalo nemalého překvapení.

E 3 Special 2015 Intel

Celých šest let. Šest let nebylo k vidění nic okolo tohoto kultu, který ještě nevyšel. Proč vlastně všichni tak očekávají The Last Guardian jako příchod Krista? Za touto hrou totiž stojí designér Fumito Ueda, který se proslavil díky mistrným titulům jako Ico a Shadow of the Colossus. The Last Guardian měl pokračovat v tradici těchto her a přinést emocemi nabitý příběh, úzké svázání hlavních protagonistů pomocí přátelství.

Slušelo by se alespoň krátce zhodnotit danou ukázku. Nejprve nutno poznamenat, že vizuální stránka nepodstoupila žádný upgrade. Dílo sice vypadalo skvěle v onom roce 2009, ale nyní již může vyhlížet mírně sešle. To znamená, že studio celou dobu ladilo hratelnost a nebo že se celému konceptu moc nevěnovalo.

Co do hratelnosti. Fumito Ueda vyniká v oblasti experimentálního gameplaye, ale herní složka The Last Guardian pokulhává, alespoň ze strany přihlížejícího diváka. Cíl hráčova konání nemusí být úplně jasný a dávání pokynů gryfovi Tricovi se zdají být krkolomné. Emocionální stránka se sice v dobrém slova smyslu velmi liší od většiny dnešní her (například projevy strachu a neklidu Trica, když se pod jeho malým přítelem bortí část stavby), ale těžko říci zda takováto kombinace bude opravdu hráče bavit.

The Last Guardian vyjde někdy v roce 2016 jako exkluzivní titul pro konzoli PlayStation 4. Má tato hra šanci uspět nebo již propásla čas vydání?

Nezapomeňte sledovat herní sekci CDR pro kompletní přehled všech novinek z letošní E3 výstavy. Po celý týden vás budeme zásobovat denně desítkami článků, díky kterým vám nic neunikne. 

Zpravodajství E3 2015 ve spolupráci se společností Intel

Děkujeme za zápůjčku výkonných zařízení s procesory Intel Core.

Lenovo IdeaPad Y50-70 a Dell Latitude E7450

Michal Klacik

V roce 2010 začínal jako redaktor RecenzeHer.eu, od dubna 2012 působil na pozici editora serveru inGamer.cz. Počátkem roku 2014 se redakce i část obsahu inGameru přesunula pod CDR.cz. Tam nyní zastává pozici redaktora pro herní i IT rubriku.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Byl znovuoznámen The Last Guardian. Vůbec se nezměnil [E3 2015]

Žádné komentáře.