CDR.cz - Vybráno z IT

CD Projekt se omlouvá za stav Cyberpunku 2077. Vrací peníze nespokojeným hráčům

Přestože se Cyberpunk v letošním roce dočkal několika odkladů, nakonec své vydání před koncem roku stihl. Zejména na starší generaci konzolí hru doprovází řada problémů, které činí titul pro některé hráče téměř nehratelný. CD Projekt RED se k situaci postavil čelem a nabízí vrácení peněz všem, co nechtějí čekat na opravné patche.

Společnost CD Projekt RED se prostřednictvím Twitteru vyjádřila k nepříznivé situaci ohledně optimalizace Cyberpunk 2077 na starší generaci konzolí. Vývojáři si uvědomují, že měli ve svých marketingových materiálech více dbát na prezentaci produktu na Playstation 4 a Xbox One, aby si hráči mohli udělat celistvější představu o tom, zda jim vizuální stránka produktu vyhovuje či nikoliv.

Na starší generaci konzolí hra vypadá hůře, než některé hry z předminulé generace Playstation 3 a Xbox 360. Rozlišení se propadá až ke 720p a snímková frekvence v akčních sekvencích dělá hru téměř nehratelnou. Vzhledem k nedostupnosti nové generace konzolí, které se tak ještě nestihly objevit pod televizemi mnoha hráčů, jsou problémy poměrně plošné.

CD Projekt RED ohlásili, že usilovně pracují na opravných aktualizacích, které budou postupně vydávat v následujících dnech. V lednu a únoru následujícího roku mohou hráči očekávat masivní aktualizaci, která by měla stavu hry velmi pomoci. Hráči nemají sice očekávat vizuální stránku hry srovnatelnou se špičkovými PC a novými konzolemi, ale mohli by alespoň přispět k lepšímu zážitku ze hry, menším bugům a snad i lepší snímkové frekvenci.

Vývojáři si ovšem uvědomují, že horizont několika měsíců může být pro mnoho hráčů dlouhé čekání, a tak nabízí vrácení peněz každému, kdo se stavem hry není spokojený. Zpráva sice vyznívá, že se vrácení peněz týká výhradně majitelů starší generace konzolí, nicméně hráči na fórech hlásí shovívavost i na Steam, GOG a Microsoft Store.

V případě, že byste se pokoušeli vrátit hru do kamenného obchodu, ve kterém jste ji zakoupili, a vaší žádosti nebylo vyhověno, máte napsat na helpmerefund@cdprojektred.com a vývojáři udělají vše, co je v jejich silách, abyste dostali zpátky své peníze. Kontaktovat je ovšem musíte před 21. prosincem 2020.

Diskuse ke článku CD Projekt se omlouvá za stav Cyberpunku 2077. Vrací peníze nespokojeným hráčům

Středa, 16 Prosinec 2020 - 11:55 | Zog Zogothowics | To se vám něco ztratilo v překladu.
Středa, 16 Prosinec 2020 - 11:23 | Gaunter | "CD Projekt RED se k situaci postavil čelem...
Úterý, 15 Prosinec 2020 - 16:24 | Zog Zogothowics | Hledejte za tím hamižnost MS a Sony. Právě tyto...

Zobrazit diskusi