CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k CDR Like A Boss! - 14letý vysokoškolák umí 12 programovacích jazyků

Je mi ho trošku líto a určitě bych si nepřál, aby moje děti takto "dopadly". Nicméně pokud mu to přináší radost, tak proč ne.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Trochu smutné, že nezná i jiný způsob zábavy, ale jestli jej to baví.

Hezké je, že může obcházet "školní osnovy" a je dán prostor jeho nadání. To u nás by propadl z tělocviku nebo hudební výchovy, protože "na této znalosti/schopnosti prostě trvám". :-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Z vlastní zkušenosti vám můžu říct, že ho rozhodně nemusíte litovat a už vůbec to není smutné a jeho život je a bude vždy bohatší než si možná vůbec dovedete představit. A trochu mu závidím, že mohl přeskočit střední. :)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

A baby pak přilezou samy, jak ucítí prachy...

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

I samotná inteligence je mocným afrodiziakem, zvlášť je-li důvtip spojen s vtipem. :)

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Nuz je to uzko specializovana osobnost. Uvidime co snim do 20r. spravia hormony. Aby nemal depky ked ho to zrazu presane bavit...

+1
-26
-1
Je komentář přínosný?

Nj, skonci jako Raiser .. umet 14 programovich jezyku neni zas tak uzasny v dnesni dobe, ale je jasny, ze ho to bavi , je chytrej a nadanej .. kdyz preskocil stredni. Nicmene, zivot preskocit nelze :)

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

programátora nedělá znalost nějakého jazyka, stejně je to všechno na jedno brďo, rozdíl je jen v zápisu. Mašinka mne živí, ale děcka k němu nepouštím, dětství maj jen jedno..

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Rodiče měli stejný přístup. Pamatuji na hodiny bezcílného bloumání po sídlišti, kam jsem byl vypuštěn pro své "dobro" a na štěstí, když mi bylo dovoleno pustit si turbo pascal. Jo, dětství...

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Usáci jen importovali další dobrý mozek za málo peněz. Podle toho epláctví bych řekl, že z něj žádný "svobodný" nerd jako Reiser nebude, spíš zapadne někam jako internista a senior programátor, jeho aplikace obranduje firma a ... země se po něm slehla.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Ale notááák pane Zdeňku, tím negativismem škodíte víc sobě než těm co nemáte rád. On pochází z dobře zaopatřené rodiny žijící v USA, takže vaše slova byla nejen naprosto mimo a nevhodná, ale místo toho aby nám něco řekla o něm, tak nám řekla něco o vás, víme? A když Američany nazýváte "Usáky", tak se tím snižujete na úrověň těch Američanů, kteří nám říkají "Mikimausové" (kouzlem nechtěného, jsme pro ně vlastně také "Usaci", tedy s diakritikou "Ušáci" :) ), a to zcela zbytečně. A jestli se po něm země slehne, nebo ne, je jen na něm. Pokud na to nemá... slehne se. Pokud na to má, dá to určitě vědět ne? :)

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Ve 13 letech jsem si jednou odpoledne pučil od kámoše epsonku, napsal si na ni v ASM driver na Z80 , namaloval a vytiskl jsem segře králíčka a máti nákup na vejkend , nahrál zdrojaky na kotoučák, vrátil tiskárnu a šel do kroužku mladejch pionýrů budovat socialismus.
A vlastně až do přečtení článku jsem nevěděl jaký super jsem byl dítě :-)

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

abych to odlehčil: hloupej určitě není, většina z nás přijde na to, že hledání ideální přítelkyně byla často ztráta času až na smrtelné posteli..... :-)

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

"Kolik počítačových jazyků znáš, tolikrát jseš.... počítačem" ;-)
Ale jinak, když na tu vejšku má, tak hodně štěstí. A ženský? Až přije čas, tak se mu priority pravděpodobně trošku změní.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

A ještě k těm programovacím jazykům. Většina z nich je opravdu na jedno brdo. Člověk se naučí programovat v jednom (schopnost programovat - schopnost převést problém na jednoznačně popsaný algoritmus) a k ostatním už zpravidla stačí referenční příručka a pár hodin na pochopení základních odlišností.

To, že programovací jazyky jsou na jedno brdo, není úplně přesné. Je několik skupin progr. jazyků a pokud mezi nimi chcete přejít, vyžaduje to trochu víc (a někteří lidé ten přechod nezvládají) To co znám já bych asi roztřídil do kategorii: imperativní klasické (C/ASM)/imp. objektové(C++)/funkcionální (lisp)/logické (prolog)/cyklické(Siemens STEP/lze použít i jiný imp. jazyk vtomto režimu). Většina lidí zná jako programovací jazyky pouze ty z prvních 2 skupin a cokoli jiného je pro ně nepochopitelné.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Škoda, že zatím nemá zájem o samici. U těchto lidí by bylo žádoucí aby se množili. Pak toto dělají jenom ti, co do škol toho moc nechodili.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.