CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k CDR SecUpdate za 31. týden – Android ve velkém odhaluje nejen vaší polohu, nový Chrome obsahuje úžasné překvapení

dalsi dovod nepouzivat google chrome... neviem preco by mal mat web prehliadac pristup k mojej kamere a mikrofonu. nejaky virtualny xylofon ma fakt nezaujima... ano, je to vyborny prehliadac, ale na moj vkus prilis invazivny.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To API mi přijde dobrý nápad. Špatný to bude ale s bezpečností.
- Standardem by se u notebooků měla stát mechanická krytka objektivu kamery, světýlko aktivity napájení kamery. (Asus to má pěkný) Plus mechanický vypínač mikrofonu.
- Důraz se klade na pohodlnost, ale při napadení viru počítačem jsou tohle věci, které se sbírají. Naprosto jednoduché odposlouchávání a i šmírování.

S rostoucím podílem smartphonů, které mají téměř vždy internetový tarif a jejichž uživatelé nemají představu o tom kdy telefon navazuje internetové spojení, se tohoto děsím i u telefonů. Ty jsou člověku mnohem blíž než notebooky.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Mechanická krytka by nebyl vůbec špatný nápad, světelná signalizace se snad stane samozřejmostí (u mého starého HP svítí modře). Za zvážení by stál například u mikrofónu informační tón nezávislý na reproduktorech.

Telefony jsou kapitola sama pro sebe..

Chrome je velmi zabezpečený prohlížeč, troufám si říct, že rozhodně jeden z nejzabezpečenějších, uživatelé musí platit daň v podobě novinek Googlu, které do budoucna určitě budou podobného rázu.

+1
+56
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.