CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k CDR SecUpdate 13 - Blíží se konec podpory Windows XP, jak zůstat v bezpečí?

Zapomínáte asi na to, že američani jsou teď vedlejší starostí - náš slavný evropský parlament má ve čtvrtek schvalovat legislativu, která umožní providerům cenzurovat a zpoplatnit jednotlivé internetové služby. Zákon o síťové neutralitě tak bude fraškou: http://www.savetheinternet.eu/cz/?pk_campaign=email-accessnow-2014-04&pk...

Stránky sice odkazují na hlasování před komisí 24.2., ale tento čtvrtek se bude hlasovat o této směrnici v evropském parlamentu.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

z tech stranek www.savetheinternet.eu/cz/ to vypada jako kdyby se mel spoplatnit Youtube, FB atd. (buhuzel ten clanek je dost zastaraly)

ale ono to tak není, původní znění zákona se už stihlo několikrát změnit.

V současné chvíli nejhorší protidemokratický prvek je "Internetoví provideři by měli sami od sebe zabraňovat protiprávním činnostem."
Nezní to tak hrozně, ale problém je v tom, že ISP vám může odstavit některé služby/stránky bez soudního rozhodnutí.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

To mohl vzdycky.

Uz pred 15 lety se blokovalo nebo omezovalo kdeco co generovalo traffic. Pripadne staci vsechno routovat pres sluzby jako je Webwasher. Jenom nekdo zase dela senzaci z neceho, na co si stezovali uzivatele uz v roce 1995, ze nektere sluzby maji na siti zkratka prioritu a nektere jsou omezovany.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.