CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k CDR SecUpdate 38 - Home Depot zažil peklo: 56 miliónů osobních údajů ukradeno

To bude sranda, az nam povinne zrusej hotove peníze a vse bude nutne mit na uctech a platit pouze kartama...To se ještě nasmejeme...

+1
+56
-1
Je komentář přínosný?

Myslim si, ze co sa tyka kriminaliti nebude rozdiel mdzi kradnutim penazi pred elektronickym vekom a cisto elektronckym vekom penazi. Je to stale to iste iba forma sa meni. Kedysi ta mueli prepadnut a ukradnut penazenku, mesec ci ine. Dnes je taky zdravy stred. Ludia zvycajne nemaju velku hotovost tak sa pouziva skor podvod na iskanie penazi nez nasilie. A ked buu iba elektronicke prachy zas bude ina forma kradnutia. A zase vznikne in forma ochrany. Zaujimave to bude, ak na ziskanie penazi (platba , prevod a pod.) bude poreba napr sken oka. To sa vratime na zaciatok eri, zas nas budu prepadata kradnut ci.

Sranda bola, je a bude. Otazne je kto sa smeje naposledy.

+1
-66
-1
Je komentář přínosný?

Dnes jsem na ulici poslouchal člověka, jak přesvědčoval paní, že kartou placení na tetu je bezpečné. Že měl trochu strach, neb na účtu měl 100k, ale že to bylo v pohodě a doporučuje to jí také.

Po přečtení článku jsem se naopak zařekl, nemít nikdy bankovní účet, natož k němu kartu. (tedy, ne, že bych podobné názor neměl už předtím - pročež účet ani kartu nemám, ale tohle mně tedy dorazilo)

+1
-58
-1
Je komentář přínosný?

Já to mám jinak: nevýhody bankovního účtu a placení kartou jsou u mě výrazně převáženy výhodami, které to přináší. Pravda, nic vážného se mi ještě nestalo, kromě toho, že mi vydavatel karty už dvakrát kartu sám zablokoval z důvodu podezřelých operací (které jsem já neprováděl). Vždycky jsem jen dostal jinou kartu a jelo se dál. Dokonce (a to mám přitom divný pocit pokaždé) jednám s jedním zahraničním podnikem, který by možná mnozí považovali za šmejdy, kde jim platím tím, že jim diktuju číslo karty po telefonu a oni si ho opravdu zaznamenají a když jim volám po čase znovu a chci něco zase zaplatit, tak to číslo už znají a použijí ho. Tím neříkám, že je to automaticky v pořádku, tím jen říkám, že je to o vzájemné důvěře.

+1
+47
-1
Je komentář přínosný?

Penize je mnohem bezpecnejsi mit na ucte nez schovane doma. Coz kazdou chvili vidime ve zpravach, jak setrivy duchodce prisel o 400.000 Kc ktere mel doma schovane kdyz se mu tam vetrel mazany lupic. To same vyplaty, je nesmysl v roce 2014 davat zamestnancum vyplatu v hotovosti - to aby mela kazda firma zajistenou dopravu pancerovym vozem a ostrahu mistnosti s trezorem. Nehlede na to ze by se muselo natisknout obrovske mnozstvi bankovek. A veskera platba by probihala v hotovosti, coz by byl konec ekonomiky.

Nicmene zruseni papirovych penez se vymsti pri prvnim vypadku elektricke energie, kdy si clovek nekoupi ani rohlik. Tudiz by se muselo rychle prejit na alternativni menujako jsou bobri kozesiny.

+1
-44
-1
Je komentář přínosný?

Já se jenom modlím aby za mého života nedošlo k erupci Slunce jako byla ta z roku 1859, kdy vyhořelo několik telegrafních stanic. Humorné je, že jiné stanice odpojili baterie a komunikovali je díky indukci. "Naštěstí" v té době nebyli lidé na elektřině závislí a rozvody byly tedy tak primitivní, že je to moc nepoškodilo. V dnešní době by to mohla být katastrofa... ( Jenom těch sebevražd z důvodu absence nemožnosti se připojit na FaceBook případně nemožnosti hrát MineCraft... :-D )

+1
-52
-1
Je komentář přínosný?

lidi je jak sracek!

+1
-48
-1
Je komentář přínosný?

To máš pravdu. Kdyby lidi nebyli tak by to bylo pro Zemi to nejlepší......., ale situace je jaksi jiná...

+1
+57
-1
Je komentář přínosný?

Fakt jo? Takt když je to tak, tak co kdybys sel prikladem a zmensil počet lidi na této planete alespoň o 1? To by bylo fajn...

+1
+48
-1
Je komentář přínosný?

Nechápu jakou by to mělo logiku... Proč bych své názory měl obhajovat jejich uskutečněním a zde navíc sebedestruktivním? To dělají maximálně tak teroristi a někteří kandidáti na Darwinovu cenu...

Taky bych to mohl vzít obráceně a snižovat počet počet lidí na zemi o ty, o kterých si myslím, že jejich přínos je nejen pro Zemi, ale i pro lidi nulový. Možná bych mohl cestou narazit i na Vás... Jak se Vám líbí tahle varianta? :-) Mě se líbí, protože místo abych snížil počet o 1, snížím počet o mnohem víc... jen tak mimochodem, kde že jste říkal, že to bydlíte?

+1
+43
-1
Je komentář přínosný?

Logiku to ma takovouto:
Pokud někdo tvrdi, ze "lide" skodi planete Zemi a ze kdyby "lide" nebyli, bylo by to lepsi (cituji), potom to zcela logicky znamena, ze každý clovek skodi Zemi, tedy ze i sam autor skodi Zemi.
A nyní nastupuje otázka, jestli je autor jenom takovej blbej saloni zvanil, co placa libive fraze, a nebo to mysli vazne.
Pokud je autor saloni zvanil (coz osobne myslim, ze je), tak to není třeba dal resit...
Pokud to ale autor mysli vazne, potom je další otázka, jestli je autor zaroven pokrytec, a nebo není.
Pokud pokrytec není, potom by si mel uvědomit, ze sam skodi Zemi a bylo by lepsi, kdyby tu nebyl, a jit se zabit. Pokut to pokrytec je, tak bude vykladat, jak lide skodi Zemi, ale sam ji bude nicit uplne stejne jako ostatní.
Mimochodem bydlim v Dobrisi, kazdou chvili jezdim do Prahy, ci třebas do Ceskych Budejovic. Nemam vůbec nic proti osobnímu setkani :-)

Ono se pak ukaze i to, kdo je takovy internetovy hrdina, co v realu ...radsi ani neprijde.

Zaverem znovu opakuji, ze mi prijde, ze autor toho vyroku byl proste takovej saloni zvanil, co pronasi uzasne libive a uderne fraze, ale v realu to tak nemysli. Potom bych doporucil se nad sebou zamyslet, jestli je to nejlepší zivotni cesta, takto se chovat...

+1
+47
-1
Je komentář přínosný?

Haha, tak já zase každý den jezdím z Prahy do Řeže a zpět...

Souhlasím s první větou. Ano, lidé zemi škodí, včetně mě, ale to neznamená, že hned kvůli tomu budu páchat sebevraždu nebo genocidu. To nemá nic společné s nějakým salonním nebo líbivým žvaněním.

Jaksi jste opomenul v té návaznosti logičností na variantu "zabiji nejprve všechny a sebe až nakonec a vámi začnu jako s prvním" :-D ...
Pokud máte zájem, můžeme si potřást rukou, ale ne, zabíjet nikoho, ani sebe nebudu. Ten text je zcela zjevně ironický a je to z něj patrné.

Já si myslím, že jste se mě chytil, abyste si s někým popovídal, protože cituji "Zaverem znovu opakuji, ze mi prijde, ze autor toho vyroku byl proste takovej saloni zvanil, co pronasi uzasne libive a uderne fraze, ale v realu to tak nemysli.". Z té věty je naprosto jasné, že chápete přesně co jsem řekl a jak je to myšleno. Jen používáte demagogii aby jste tu diskuzi mohl řádně rozvinout... Vy moc dobře víte, že když někdo řekne větu typu "Já se z to po..ru.", že to není žádný salónní žvanil a nebude v reálu dokazovat, že svá slova myslí vážně. Moc by mě zajímalo, co byste chtěl aby dělal člověk, který pronese "Mě z toho snad klepne..." :-D

Buďme navzájem upřímní a přiznejme si, že tu oba žvaníme víc než je zdrávo. Vždyť stačí, když porovnáte naše příspěvky a příspěvky ostatních.:-D

+1
+53
-1
Je komentář přínosný?

No, priznam se, ze na takovou tu vetu "lidi jsou největší pohroma planety Země a nejlepe by bylo, kdyby byli vyhubeni" jsem vylozene alergickej. A každého, kdo ji pronese, povazuji za ....... a tak :-))

Je to něco jako veta "i kdyby to mělo zachranit 1 lidsky život....", ci "silnicni pirat....." a podobne. Proste to primo nesnasim :-)

+1
+40
-1
Je komentář přínosný?

Protoze je to medialne zajimave. Kolikrat clovek vidi ve zpravach, ze byl okraden clovek z penezi na uctu? Zrovna nedavno se o par pripadech v bankach v CR psalo. Pochybuju, ze se to dostalo do zprav. Nebo nejaka ta exekuce "omylem" provedena na spatneho cloveka.
A jak si predstavujete toho lupice? To jako ze obchazi jednoho duchodce od druheho, az narazi na nejakeho, co ma doma 400 000 Kc? V prve rade musi dostat od nekoho tip. Pak musi nejak zjistit, kde jsou ty penize schovany.

+1
+43
-1
Je komentář přínosný?

Hotovost je 100x bezpečnější, než cokoliv v bance, na co vám jak stát (Kypr) tak exekutor (klidně "omylem", ale bere a to bez ptaní, ani o tom nemusítě vědět a BUM!) kdykoliv šáhnout.

To na hotovost nemohou, takže... je daleko bezpečnější. Zloděje lze odstrašit či opatrností a prevencí vyloučit. U státu ani u exekutora (státem chráněná pakáž) to nelze.

+1
+68
-1
Je komentář přínosný?

Tak ČNB je to celkem jedno, jestli máte peníze v hotovosti, nebo na účtu. Krade z obojího stejně ;-). Největší jistotou (a ani ten není stoprocentně jistý) je starý dobrý směnný obchod.

+1
-48
-1
Je komentář přínosný?

Ono i ten exekutor se muze na penize schovane pod polstarem snadno dostat ... a kdyz se pak ukaze, ze nejste ten spravny clovek komu je mel sebrat, tak se ukaze, ze kdyz si ty penize prepocitaval pri zabavovani, tak se lehce seknul ... ale jako pravda, alespon vite o tom, ze vam je zabavil, hned a ne az kdyz si zkontrolujete ucet.

+1
+53
-1
Je komentář přínosný?

No jestli se bude platit jen kartama tak urcite. Kreditni karty jsou principialne nebezpecne, kdyz uvazis, ze prvnich 6 cisel je banka a posleni 4 najdes volne vytistene vsude mozne, tak ten zbytek je slaby i jako heslo, natoz kdyz ho davas kdejakemu obchodnikovi a "chranis" ho pinem co ma jenom ubohe ctyri cislice. Je nutne vyvinout bezpecnejsi metodu platby pouzivajici moderni kryptografii ... oh, wait, ona uz vyvinuta je, akorat banky jsou line ji implementovat a lidi pouzivat.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Co horšího - dokonce v některých státech a shopech je možné nakupovat pouze ze znalostí čísla karty, pinu a doby expirace karty. Jméno ani adresa se nekontroluje, takže... to je opravdu "zabezpečené" a z takovýchto shopů lze tedy nakupovat na cizí účet.

To je tedy bezvadně zabezpečené... zlatý trezor.

+1
-63
-1
Je komentář přínosný?

Pripadne na internetu se znalosti cisla karty, doby expirace a CSC (3-4 cisla). Samozrejme, CSC je prisne zakazano ukladat do jakekoliv databaze, coz zlocinci nepochybne vezmou v uvahu.

+1
-47
-1
Je komentář přínosný?

Tož nám holt ty fyzické peníze nahradí barter. Ostatně už dneska se to tak v mnohých případech dělá. No, já myslím, že nám peníze hned tak nezakážou - optimisticky doufám, že já se toho nedožiju :).

+1
-55
-1
Je komentář přínosný?

Ostatne az zakážou, tak se vytvori nejaka "cerna mena" a pojede se v tom. Predpokladam, ze nakonec bude zakazano vlastnit zlato, stribro...bitcoiny :-)

+1
+45
-1
Je komentář přínosný?

Ale páni, nepanikařte. :-)

Kdo o tom rozhoduje? Politici. Kdo chodí na letště kupovat letenky pro "kamarády" s milionem v igelitce? Hm? :))) Tištěné peníze budou ještě dlouho.

+1
-63
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.