CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k CDR SecUpdate za 45. týden - Kriminálnící vydělávají přes 650 000 měsíčně na výkupném, vzácná zranitelnost v Adobe Reader

Tohle varování policie už jsem stáhnul jako vir i v češtině. Zjevně to vynáší, takže vir často modifikují - Avast tuto verzi neznal, tak jsem jim posílal vzorek.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Na tenhle komentář jsem čekal :), děkuji za něj a za postřehy. Cirkulovalo to po českém internetu docela nedávno. Přišlo vám to e-mailem? Nebo nějaký drive-by?

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Stáhlo se to a spustilo přes Firefox z nějakého pochybného "reklamního" odkazu. V poště ještě možná najdu komplet zazipované exe, screenshot jsem nedělal (popravdě ani nevím jak, protože to zablokuje zbytek systému). Odstranění je naštěstí jednoduché, stačí nouzový režim a hledat, v mém případě si to dokonce tupě umístilo link do "Po spuštění", ale to není pravidlo všech verzí.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Za posledních 14dní jsem se s ním setkal u třech zákazníků.Dva bez jakéhokoliv antiviru z nichž jeden dokonce zaplatil )o: Zrovna se chystám k tomu třetímu u nějž mne zaráží,že má platný ESET Smart Security a aktualizované updaty přesto má taky Ransom problém... Až uvidím tak doplním info...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Určitě bychom ocenili screenshoty té české verze, pokud se vám povede je ulovit, pošlete mi je na mozek(at)cdr.cz, díky!

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?
+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Po pravdě jsem ani nehledal a chtěl jsem získat autentický screen aktuální verze. Těžko říct kolik lokalizovaných verzí bylo pro ČR použito. Každopádně díky za ilustraci.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tento "vir" už jsem také měl tu čest vyzkoušet :) Bohužel se mi to stalo tak před týdnem takže screenshot nemám.Co ale vím jistě že se mi to tam nějak procpalo přes reklamu a IEčko.Surfoval jsem si v Opeře a najednou mi naskočilo že IE přestal odpovídat a jestli ho chci ukončit.Jelikož jsem ho zapnutý neměl tak jsem potvrdil ukončení a dál se nestaral.Jenže pak mi problikly monitory několikrát a poté naskočilo zmíněná výhružka od policie a že mně sprej snímá moje webka pokud ji mám a bylo tam okýnko kde se ukazovalo co webka snímá.(žádnou nemám takže černý šum)No první sem se lekl ale pak mi to došlo a začal jsem to řešit.Fungovalo pouze ctrl+alt+delete ale spravce úloh se neukázal takže jsem to vyřešil odlogováním se a nalogováním zpět a pak honem projet ESETem který sice něco našel ale nevím jestli to bylo ono.
Toť můj příběh :)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

A to ses mi na TS nepochlubil ;) nebo se stydíš za to kam lezeš??? ;-)))

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Byl jsem na "neškodných" stránkách měl jsem otevřených víc záložek ale je možné že to přišlo od minecraftforum.net protože oni tam mají nahoře nějakou lištu od Curse a těm kdosi tak pred mesicem nebo 2ma do těch lišt nasadil nějaké záškodníky :P tak to mohla být nějaká ozvěna ještě :P

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

no kdo ví kde jsi byl ;-)))) btw budu mít pro tebe bráchův zdroj "na hraní" jestli budeš chtít.... ta mrcha se nakonec odporoučela a dneska už beru z práce jakýsi vykuchaný z kdovíčeho...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Na tento problém mám jednoduchý recept. Vypnúť stroj, odpojiť z internetu, zapnúť, prebehnúť programom Malwarebytes antimalware, odstrániť čo nájde, a reštart. Vybavené. Otestoval som na 2 PC, funguje. Na prvom bolo logo polícia slovenskej republiky, a druhý som čistil včera (môj). Len ma mrzí, že neviem po akých stránkach mi dcéra behala, keď ho dostal :-)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Pred pár dňami jeden náš zákazník kupoval cez z internet kotúče do karbobrúsky a po kliknutí na "Page 2" mu naskočila táto sračka. Pritom používa ESET Smart Security v režime prísna ochrana.
Odstránenie nebolo zložité a zrušil som mu aj administrátorské práva čo by mohlo taktiež pomôcť v prevencii aj keď u windowsoch človek nikdy nevie.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

V tomhle případě to asi nepomůže, instaluje se to do uživatelského adresáře. Takže i user tam práva má a právo spustit mu wokna neomezují.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.