CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k CDR SecUpdate za 34. týden – Ochrání McAfee obrázky na Facebooku před stažením? Na iPhone nikdy nevíte, kdo vám píše

a kdyz to nepujde pres PrintScreen, tak pres digi fotak urcite :D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jak nemůže fungovat printscreen? To trochu nechápu....no každopádně když nepůjde printscreen, tak vzdálená plocha a na tom druhým PC už printscreen fungovat bude ;-) Nebo to spustit ve virtuálním stroji a taky to půjde screennout. Ale jo jasný, na 99% uživatelů FB je to moc složitý.

Ikdyž teda ještě ani jednou jsem stahovat fotku z FB nepotřeboval, tak nevím no :-D

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

:D Přesně tak, McAfee nemůže zasáhnout v rámci prohlížeče do ovládacích prvků operačního systému. Je to jen marketingové lákadlo. Jediné, čeho může teoreticky dosáhnout je, že ve chvíli, kdy uživatel stiskne PrintScreen, na fotce se objeví zámek - v takové chvíli nevím, co za reaguje rychleji - zda skript na stránce nebo OS. Každopádně PrintScreen neaktivního okna (kliknu vedle na plochu) jít musí.. :)

V konečném důsledku se mi ten nápad nakonec začíná líbit. Když si uživatelé mermomocí chtějí sdílet soukromé fotky na FB, je tohle nakonec docela dobré řešení. Lepší by ale bylo, kdyby raději sdílení nedoporučovali - to by ale šli proti sobě :))))

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.