CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k CDR SecUpdate za 8. týden - Čína špehuje strategické cíle po celém světě v obřím měřítku - nyní existují i důkazy

No a co mají chudáčci čínští jako dělat, když nemají na své straně firmu, krerá ve svém OS dělá zadní vrátka přímo na objednávku dle zadání různých složek... samozřejmě pod záminkou boje proti terorismu, ochraně autorských práv atd.

... holt jsou asi šikmoočka moc dobří, tak vzniká panika :-)

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

co na to cina? par scenarov:

1 zvisi ceny komodit dodavanych do usa, alebo ich pozdrzi na cas az zacnu byt kriticke pre usa popripade ostatny svet

2 zacne extremne skupovat napr. zelezo, ropu a podobne suroviny co bude mat za nasledok vyrazne zdrazenie vo svete a zas bude par statikov v pr....

3 z usmevom vyhodi von do sveta internetu obrovske mnozstvo spiny (informacii) nazbieranej po celom svete

To su len 3 co napadli hned a nie su ani velmi sofistikovane, ale pre cinu realizovatelne. Dosledok: nahnevany obcania z roznych zemi kvoli vysokym cenam, nedostatku tovaru ci z klamania svojimi mocipanmi. A Cina bude s kludom a usmevom sediet v teplucku. Dnes vyraba takmer vsetko a ma prostriedky na zahybanim svetom tak by ju az tak drazdit nemali.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Problém superexportéra je v tom, že se nemůže zastavit, jinak je konec zázračného hospodářského růstu. Ani Čína ani USA či EU nemají samostatně na globální trh takový vliv. Bohužel historie lidstva zná jen jeden prostředek, který dokáže zlomit takový status quo :(

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

1) A co s temi komoditami bude delat? Hazet je do more? Cina potrebuje odbyt stejne, jako zbytek sveta potrebuje cinske vyrobky.

2) To uz dela :-).

3) Jo, to by mohla ... jenze ... nejsem si uplne jisty, jestli nasla neco horsiho nez wikileaks.

Ale zapominas na moznost 4:

4) Vubec nic. Respektive, bude se tise pochechtavat a cekat, az zbytku sveta dojde, ze muzou tak maximalne rict "tytyty".

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Vítejte ve světě kyber-tajných služeb. Doporučoval bych jistou míru skepticismu v polarizaci této problematiky. Amerika a Izreael vypouští do světa naprosto nečekané a nevídaně profesionální trojany, na které se přijde až velmi pozdě po jejich rozšíření.

Čína a jiné velmoci jistě nebudou pozadu, takže je jen otázka čí pravdu baštíme. ;-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Kdoví, co všechno je implementováno v FPGA dodávaných pro armádu. Obranyschopnost USA nemusí být tak dominantní jak se zdá.

čichám velkou veeelkou konspiraci.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ano, to jsem měl na mysli...

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.