CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Vánoční CDR SecUpdate za 51. týden - Tipy na bezpečné zacházení s elektronikou pod stromečkem

CCleaner NEUMÍ "bezpečně" odinstalovat - umí pouze rychle spustit vestavěný uninstaller plus smazat registr s aplikací. Na kompletní odinstalaci slouží třeba Revo Uninstaller. Je free i portable a narozdíl od CCleaneru provádí snapshot systému díky čemuž je schopen najít a poté smazat jak registry programu tak na něj navazující soubory.

Šťastné a veselé všem geekům ;)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

CCleaner jsem uvedl, protože jeho funkcionalita přesahuje pouhé odinstalovávání programů a na čištění systému je dle mého názoru "best of". Díky za doplnění a zmíněnou zkušenost s Revo Uninstallerem.

Veselé Vánoce! ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Že to je best of na čištění souhlasím, ale "přesahuje pouhé odinstalování" je myšleno to mazání vstupu? Vždyť Win7 ten vstup mazat umí takže proti standartnímu postupu nemá CCleaner nic

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Neni funkcionalita zalozena na snapshotu systemu k nicemu, kdyz se prvne k zarizeni dostanes az kdyz je uz zaneradene?

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Rozhodně je účinější než odinstaller, který nebere v drtivé většině v potaz ani registry. Snapshot je jedním z nástrojů používaných při odinstalaci Hunterem - používá se především u souborů, které po sobě nechal někdo kdo to odinstalovával bez Reva nebo naopak při instalaci (ať už kvůli porovnávání nebo bezpečnému návratu kdyby se něco zvrtlo) http://www.revouninstaller.com/revo_uninstaller_uninstall_features.html

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Vsimni si, ze jsem mluvil specialne o funkcionalite snapshotu a nikoliv o Revu jako takovem. Je pravdepodobne, ze Revo ma i mod bez snapshotu, ktery porad muze byt lepsi nez CCleaner (nevim, nemam ani jeden).

Pokud je ovsem programator aplikace prase (nebo pokud to dela schvalne), muze byt kvalitni snapshot jediny zpusob, jak aplikaci odinstalovat ... (snapshot nebo format + clean install).

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Autor článku by si měl asi procvičit základy matematiky. Přibližný počet aplikací pro Android se v listopadu pohyboval okolo půl milionu a pro iOS kolem milionu. Takže kterých je víc? Také zapomněl poznamenat, že uživatelé iOS mají díky striktním podmínkám Applu téměř nulovou šanci si do zařízení nainstalovat nějaký malware. Doposud jsem CDR považoval za jeden z nejdůvěryhodnějších a nejméně zaujatých zdrojů, doufám že nebudu muset svůj názor přehodnotit.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Určitě podpořil! A k těm číslům z listopadu, oni je všude uvádějí různě. Ten milion u Applu mě dost překvapil, protože většinou se uvádí že jich je zhruba stejně jako pro Android.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

K tomu milionu se zřejmě někteří počtáři dostali tak, že k disponibilním aplikacím přičtou přidané-zakázané a možná i starší-smazané. Hoňka za vysokými čísly ala přeměřování pindíků pro 'konkurenceschopnost'.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Tak ten milion pochází odsud http://www.slashgear.com/itunes-app-store-reaches-1-million-approved-app... ale oni zřejmě počítají všechny aplikace co prošly appstorem, i ty co tam už nejsou

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.