CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k CES 2013: PaperTab - ohebný tablet o tloušťce papíru

Tloušťka a ohebnost je určitě zajímavá. Nicméně mají to bez elektroniky a na kabelu, vypadá to otřesně (jako kus tlustýho igelitu) a to ovládání ohýbáním se mi taky nelíbí. Místo dotýkání se těch obrazovek rožkem mi přijde daleko lepší prosté ukázání prstem..... Doufám, že tohleto ta budoucnost není.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Přesně, mám z toho úplně stejný pocit.

Skvělé jako koncept "tudy ne přátelé", ale i takové možnosti jsou.

Nic proti epapíru, na čtení perfektní, ale posouvat na něm objekt v CADu, který se přitom cuká jako kdysi dávno na 286 s grafikou Herkules, nebo používat dotykovou klávesnici k napsání textu delšího než několik málo řádků ... tak to určitě ne.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

No - nevím ... Za prvé to jsou jen displeje s touch screenem a nějakým tím senzorem "ohybu", vše ostatní včetně napájení se tam zjevně feeduje přes ty "nenápadné" ploché kábly dole, za druhé pochybuji, že finální výrobek bude mít tak pěkné tenkou a především ohebnou elektroniku (hlavně čipy) a baterky.

A ohýbání "tabletu" nevidím jako zrovna nejergonomičtější způsob ovládání.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

"Displej na kabelu" určitě není budoucnost. Co by bodlo by bylo, kdyby elektronika byla v přiměřeně velkém pouzdru a displej mohl být částečně skrytý (srolovaný, přeložený... Takže v nějakém tom sbaleném stavu by to byl malý tablet (mobil), po rozbalení (otevření, vysunutí...) by z toho byl větší formát.
Nicméně, pokud se to bude lesknout jak psí kulky, tak to je taky dost na figu borovu. Ono stačí číst nějaký "lepší" výtisk na křídovém papíře, nebo i časopis s lesklými stránkami na sluníčku. To jeden ocení, kvalitně matný, zašedlý, recyklovaný papír :-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tak ono kdyby neblbnuli s Intel Core i5 ... predstav si tentyz display, ale kabely jen par cm vedouci do neceho jako http://cdr.cz/clanek/raspberry-pi-recenze ...

Idea mobilu s dotykovym povrchem co jde rozbalit na vetsi display samozrejme taky dobra. IMHO lepsi nez nejake vysouvani, protoze neverim, ze ten display muzes opravdu prelozit nebo srolovat natenko, takze vetsi logiku dava omotat ho KOLEM elektroniky.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak, není to ohebný tablet, ale ohebný displej. A to je velký rozdíl a celkem zjevný. Proč je v nadpisu článku uvedeno ohebný tablet?

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.