CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Jak by měly vypadat Chromebooky? Podle Google jako ChromeBook Pixel 2015

Aha, patrne jedine chromebooky, ktere se letos prodaji ...... navic melo byt zdurazneno, ze je to jen pro pocitacove nadsence, kteri na tenhle OS-less HW nainstalujou operacni system .... otazka, jestli to pujde, ikdyz asi jo, snad ani gugl neni tak blbej, aby udelal 16GB ram HW a nedovolil instalaci operacniho systemu. Podle me je spis tenhle notebook nepochopen, gugl se patrne snazil vyrobit notebook pod svou vlastni znackou, ne chromebook (to uz snad dnes nemuze nikdo myslet vazne) a proste z principu tam nechtel dat windows, tak to nechal prakticky bez operacniho systemu.

+1
-36
-1
Je komentář přínosný?

Tak jako kdyby nedoufali, ze si ten chrome OS nekdo alespon vyzkousi, tak tam vrazi android, ne? Zjevne si mysli, ze tohle je lepsi nez android (a mozna maji i pravdu).

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

To nesmi, zjistili by, ze ani broadwell s 16GB ram tu sracku plynule nerozbehne:o)
Jinak az ted jsem si vsiml, ze to ma jen 32GB disk, takze to opravdu k nicemu neni .... cena jak za surface 3 (brzo 4) nebo macbook je tak usmevna, az se cloveku z te blbosti vhrnou slzy do oci:o)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Otázočka , výrobcovia vydávajú stále nové a nové zariadenia s Chrome OS ... čo s nimi robia keď ich Ty* nekupuješ ?
* čítaj - nikto

+1
-33
-1
Je komentář přínosný?

Vydávají stále nová a nová zařízení a doufají, že taky jedno nebo dvě prodají. :-)

V roce 2014 se očekával prodej 20 milionů chromebooků, nakonec bylo dosaženo číslo 4,6 milionu a nejmíň se prodalo před Vánoci - prodeje jdou dolů. Tohle už začíná končit a ani chromebook s brilianty to neotočí.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Tak "prodava" se hlavne ve statech jako jizdi a severni dakota, kde to maji lidi do obchodu 200 mil a nevyplati se jim jezdit to vracet zpatky ..... a hlavne ve statech kde nejsou tak uvolnene zakony v noseni zbrani (proto se do texasu vubec nesmi chromebooky dovazet), aby pak prodejce nekdo nezastrelil za podvod ...... vetsina takovych statu ma vytaceny dial-up, takze chromy book je jim k hovnu ......
Ale naprostou vetsinu gugl rozdal ve skolach, kde to bud preinstalovali nebo tomu udelali nejakou vnitrni sit ... soudny clovek by snad na alaandroid systemu nechtel primarne pracovat nebo pripojit do akademicke site ...... o tom vsem mluvi i to, ze podle statcounteru uz pry tohle VYSLOVENE internetove zarizeni ziskalo podil skoro promile:o) A to se trvrdilo, ze se prodava 20 procent chromebooku:o)))) Jo, gartner a jeho analnilyzy .... asi gugl zahajil taktiku ala samsung .... pry prodeje tabletu trhaly rekordy, predcily ipad, akcie rostly, nakonec se zjistilo, ze jich prodali v celych USA 5000 a manazeri sli brucet za klamani akcionaru:) ..... ted uz samsung rika jen, ze "predprodeje" trhaji rekordy (viz ta jejich nova galaxie:o)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Určite to vsetci (Toshiba , Dell , Asus , LG , Acer ... ) vyrábajú len aby sa detská v továrňach nenudili keď je výpadok na linke ;) Mimochodom ,máme dva a pol mesiaca z tohto roka preč a už sú uvedené na trh dva úplne nové Chromebooky :))

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

No nevim, ja myslim, ze by to chtelo o par USB vic, zvlast uvazime-li, ze to nema (plotnovy) disk, takze se urcite bude nejaky pripojovat. A ethernet (RJ45) by tam taky mohli pridat. Ale jako o hodne lepsi nez apple.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Lepsi nez apple? Myslis ten jejich novy macbook, ktery je o hodne horsi nez bezmala rocni surface 3? Ne, bohuzel se to ani na ten novy apple diky absenci uloziste, zdaleka nechyta ......

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

A neni to trochu prehnane, davat ChromeOS na i7 a 16GB RAM? Na jednu stranu cpou do spousty modelu Bay Traily Nxxxx, ktere maji problem s narocnejsimy weby, na druhou stranu zase takovydle extrem. Co se shodnout na rozumne taktovanem i3 a nevyrabet nesmysly stylem ode zdi ke zdi?

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.