CDR.cz - Vybráno z IT

NEC chystá vlastní ultrabook, bude prý nejlehčí

Lavie Z 03
Módní vlna ultraboků nabírá na obrátkách a nejeden výrobce se bude chtít na této vlně alespoň trochu svést. A tak se výrobci předhánějí ve všemožných vlastnostech, kterými je a bude oproti konkurenci právě ten jejich ultrabook výjimečný.

Nově chystané zařízení od společnosti NEC Corporation ponese název Lavie Z. Díky použití ojedinělého materiálu - kombinace hořčíku a hliníku – chce nabídnout výrobce nejlehčí zařízení, tedy ultrabook s váhou menší než 999 gramů. (Jedná se totiž o speciálně vyvinout slitinu, která má nabídnout pevnost materiálu, ale na druhou stranu také lehkost.)

Bohužel bližší informace z hlediska technické specifikace známi zatím nejsou. Dle slov společnosti NEC je zařízení stále ve vývoji a proto se bližší informace poskytnou později, nejdéle však do letošní léta, kdy se má zařízení objevit na trhu. Ví se pouze to, že se bude jednat o 13" palcový ultrabook a že bude mířen převážně do "consumer segmentu". NEC tedy nevyvrací jeho potencionální nasazení i v podnicích, ale převážně s ním chce oslovit běžné uživatele. Také o samotném názvu "Lavie Z" se vedou nemalé debaty, zatím se spíše hovoří, že se jedná o předběžné označení.

Lavie Z 002l

Na internetu je však možné již najít první reálné fotografie zařízení, které si nyní můžete aktuálně prohlédnout a sami posoudit, zda vás svým vzezřením zařízení zaujalo. Podle zahraničních diskusí a komentářů se design setkává převážně s chválou a nadšením. A co na to říkáte vy?

Jiří Molnár

Pracoval zde pět let jako šéfredaktor serverů CDR.cz, DIIT.cz a PCPoradenstvi.cz. Aktivně se podílel na tvorbě obsahu všech tří webů, primární rolí však bylo řízení redakčního týmu a prosazování marketingové strategie. Dnes pracuje jako IT konzultant a frontend vývojář na volné noze.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku NEC chystá vlastní ultrabook, bude prý nejlehčí

Pátek, 11 Květen 2012 - 19:18 | Jiří Molnár | Naprostý souhlas. Rozhodně by to prospělo. Trochu...
Pátek, 11 Květen 2012 - 14:56 | HKMaly | Takovy napad ... co kdyby zkusili zapasit krome...

Zobrazit diskusi