CDR.cz - Vybráno z IT

Chytrá televize od LG nabízí na trhu to nejlepší ovládání

smart tv
Televize současnosti již dávno nejsou určené jen k pouhé konzumaci běžného vysílání nebo přehrávaní filmů na DVD. Chytré televize zapojíte přes Wi-Fi do domácí sítě a můžete tak surfovat po internetu, přehrávat multimédia ze síťových disků nebo počítače.

Využívat funkce Smart TV však vyžaduje i jednoduché a intuitivní ovládání. LG přichází se skutečně dokonalým chytrým systémem ovládání prostřednictvím Smart Home a dálkovým ovladače LG Magic Remote. Ovládání televizorů je tak velmi přátelské, a to zejména díky novému magickému ovladači, které vyvinulo LG. Od běžných dálkových ovladačů se liší filozofií ovládání. Zatímco běžné ovladače používají velké množství tlačítek, LG magický ovladač sází na jednoduchou logiku – funguje jako myš od počítače. Na co si ovladačem ukážete, to si rovnou vyberete.

Navíc nezávislý časopis dTest testoval v říjnu 2012 tento chytrý ovladač od LG a o magickém dálkovém ovladači od LG časopis dTest doslovně píše: „…jedná se o poměrně pohodlný způsob ovládání webového prohlížeče a aplikací i běžných funkcí televizoru. V každém případě to funguje mnohem lépe a rychleji, než ovládání gesty u televizorů Samsung.”

smart tv2

Nové uživatelské rozhraní Smart Home přímo na obrazovce má funkci My Interest Cards – tedy speciální složky pro aplikace a další obsah. To umožňuje jednoduchý a rychlý přístup k oblíbeným internetovým stránkám včetně neustále aktualizovaného meteorologického zpravodajství. Obsah složek My Interest Cards si může uživatel samozřejmě přizpůsobit podle svých potřeb a zájmu. 

LG Smart TV 02

Přepracovaný dálkový ovladač LG Magic Remote umožňuje doladit obsah a navigaci v menu, takže interakce je s jeho pomocí jednoduchá a intuitivní. Základní schopnosti původního ovladače Magic Remote přitom zůstávají zachovány – ovládání pomocí hlasu, gesty, ukazováním a známou kuličkou fungující na principu počítačové myši. Inovovaná funkce Voice Mate nabízí nové možnosti vyhledávání pomocí hlasového příkazu. Výsledek tohoto vyhledávání ze všech míst platformy TV LG Smart – služby Video-on-Demand, vyhledávače, externí zařízení a další – je přitom okamžitě filtrován, díky čemuž  LG Smart Control s Magic Remote umožňuje uživatelům experimentovat a objevovat nejpohodlnější způsob, jak si LG Smart TV užít.

Posílená funkce SmartShareTM nabízí uživatelům možnost přenášet obsah z inteligentních zařízení přímo na LG Smart TV prostřednictvím mnoha rozhraní, včetně WiDi a Miracast. Řada televizorů pro rok 2013 bude nabízet funkci Tag On. Tato funkce okamžitě propojí dvě zařízení pro rychlé sdílení médií. Pro použití Tag On stačí, když uživatel jednoduše použije chytrý telefon nebo jiné zařízení vybavené funkcí NFC a namíří je proti štítku s označením NFC na CINEMA 3D TV Smart. Nová generace televizorů pro rok 2013 bude podporovat také LG Cloud, který umožňuje uživateli vzdáleně vysílat jakýkoliv obsah z prakticky libovolného místa.

LG_c_hor_tag

Modely pro rok 2013 se budou vyznačovat minimalistickým designem LG CINEMA SCREEN. Rámečky obrazovek byly ještě více zúženy, což umocňuje optické splynutí. Pasivní CINEMA 3D Smart TV od LG bude využívat pasivní technologii Film Patterned Retarder (FPR) pro vylepšený komfort sledování pořadů ve 3D. Tato technologie využívá lehké brýle k pohodlnému vytvoření trojrozměrného zážitku bez rušivého blikání jako u konkurenčních aktivních brýlí. Navíc nezávadnost pasivní LG 3D technologie (LG CINEMA 3D) také potvrdili nezávislí odborníci z Evropské oční kliniky LEXUM.