CDR.cz - Vybráno z IT

Chytré brýle Lumus ze stíhaček F-16 jako konkurence Google Glass

Lumus chce ukázat Googlu, jak správně se má dělat byznys chytrých brýlí. Se svými produkty s Androidem chce prorazit na trhu.

Pravděpodobně jste o společnosti Lumus ve spojitosti s chytrými brýlemi ještě neslyšeli, ale vězte, že chce dát konkurenčním Google Glass pořádně na frak. Firma Lumus se specializuje na výrobu head-up displejů pro americké stíhačky F-16 a nyní chce na trh spotřební elektroniky prorazit se svými modely chytrých brýlí, díky nimž se budete moci na svět dívat očima s rozšířenou realitou.

Nová nositelná technologie je založena na operačním systému Android 4.1.2. Firma v současné době vydala vlastní SDK, s nímž chce oslovit potencionální zájemce z řad firem a vývojářů, kteří mají zájem pro brýle Lumus naprogramovat vlastní programy a aplikace. Brýle Lumus disponují technologií Eyesight, procesorem OMAP a 5MPix kamerou. Člověk ovládá jednotlivé funkce brýlí pohybem ruky. Tlačítka se uživateli zobrazují ve virtuálním světě, ale on se jich imaginárně dotýká a vybírá funkce v reálném prostoru.

Lumus chce nabízet dva druhy chytrých brýlí s označením DK-40 a DK-32. Produkt DK-40 nabízí řešení rozšířené reality, které je umístěno pouze v jedné čočce brýlí, zatímco model DK-32 má novou technologii v obou čočkách. DK-40 dokáže zobrazit čistý obraz s VGA rozlišením, který zabírá 25° zorného pole. Vyšší model DK-32 má pro každé oko 720p displej, takže zabírá 40° zorné pole. Tento model dále podporuje 3D zobrazení a HDMI vstup. Rozlišení obrazu sice není nijak ohromující, ale pro uvedené účely to stačí. Uživateli se bude zdát, jako by se díval zblízka na velkou televizi. Na podobném principu fungují také kontaktní čočky iOptik. Ve spojení s Google Glass získáte obraz velikosti 240" televize.

Lumus DK-32

Dle výrobce jsou možnosti využití brýlí nekonečné. Hodí se jak pro práci, tak pro zábavu, prostě všude, kde chcete využít větší obrazovku bez nutnosti mačkání dalších zařízení a tlačítek. S brýlemi Lumus můžete číst SMSky, psát e-maily či poznámky, prohlížet internetové stránky, zpravodajské kanály, nechat se vést navigací, hrát hry, dívat se na filmy a mnoho dalšího, co teprve přijde. Více informací najdete na oficiálních webových stránkách Lumus Optical.

Strategie společnosti tkví v poskytnutí optických modulů (Optical Engine Module) předním světovým výrobcům zařízení, kteří by sis je upravili pole svého. Uvidíme, zda bude Lumus se svým konceptem tak úspěšný, aby předčil amerického giganta Google a jeho Google Glass.

Zdroje: 

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Chytré brýle Lumus ze stíhaček F-16 jako konkurence Google Glass

Čtvrtek, 13 Březen 2014 - 15:49 | HKMaly | Osobne stejne venku nosim bryle slunecni....
Čtvrtek, 13 Březen 2014 - 07:36 | Tom Miki | Nevím jak vy, ale já jsem se před cca 15 lety...

Zobrazit diskusi