CDR.cz - Vybráno z IT

Chytré vytápění: Jak ušetřit s aplikací MyStiebel pro tepelné čerpadlo

Zdroj: stiebel-eltron.cz

Výrobce tepelných čerpadel Stiebel Eltron vyvinul aplikaci MyStiebel App, kterou nyní můžete jednoduše a intuitivně dálkově ovládat tepelné čerpadlo ze svého telefonu.

Pojďme se společně podívat, jak vám může toto inteligentní řízení spotřeby energie pomoci ušetřit a zlepšit kvalitu života zároveň.

Stiebel Eltron patří mezi technologické lídry v oblasti ohřevu vody, vytápění a obnovitelných zdrojů energie. K jejich nejpropracovanějším produktům patří právě tepelná čerpadla a systém energetického managementu WPM.

Součástí tohoto systému je podle provedení tepelného čerpadla integrovaná nebo externí ovládací jednotka regulace tepelného čerpadla WPM. Podle  konfigurace soustavy s tepelným čerpadlem je možno regulační systém doplnit o rozšiřovací modul WPE a dálkové ovládání FET. V případě požadavku na dálkové ovládání je možno doplnit systém o rozhraní ISG a právě aplikaci My Stiebel App. Pojďme se tedy podívat, co jednotlivé prvky dokáží a jak vám mohou ušetřit peníze i starosti.

  • WPM

Pomocí základní regulace tepelného čerpadla WPM můžete ovládat jedno až dvě tepelná čerpadla a funkce jako je řízení jednoho přímého a až 

dvou směšovaných topných okruhů.

  • WPE

Pomocí tohoto rozšiřovacího modulu můžete navíc řídit další čtyři tepelná čerpadla a další dva směšované topné okruhy.

  • FET

FET je dálkové ovládání tepelného čerpadla, které dokáže měřit vlhkost a teplotu v místnosti a podle toho v reálném čase regulovat tepelné čerpadlo. FET má velmi jednoduché a intuitivní ovládání. Pomocí dotykového kolečka s maticovým displejem snadno zobrazíte a regulujete režim chlazení a vytápění.

Jak regulovat tepelné čerpadlo pomocí My Stiebel App

Pro ještě snadnější ovládání doporučujeme tento hardware doplnit o komunikační modul ISG web, který umožní využití mobilní aplikace MyStiebel. Tu si snadno nainstalujete do chytrého telefonu. Pomocí ní pak můžete řídit systém WPM na dálku například z auta či z práce, takže teplou vodu či teplotu v domácnosti budete mít na požadovaných hodnotách v momentu, kdy vkročíte do domu.

Aplikace má jednoduché a přehledné ovládání. Přes vzdálený přístup si jednoduše nastavíte vytápění, chlazení i ohřev teplé vody. Aplikace také umožňuje trvalé nastavení pomocí časových programů pro úsporu energií například v době vaší nepřítomnosti nebo když máte dostatek levné energie z fotovoltaického systému. Aplikace je dostupná pro Android i iOS.

Přestože jsou nižší než začátkem roku, ceny elektřiny se neustále mění, pokud si proto chcete dále regulovat spotřebu energií, doporučujeme napojit své tepelné čerpadlo vzduch-voda na fotovoltaiku. I když Stiebel Eltron není výrobcem fotovoltaických panelů, můžete v komunikačním modulu, tzv. „ISG web“, nastavit program fotovoltaika, ve kterém lze definovat zvýšené požadavky na vytápění a na ohřev teplé vody v době energetických přebytků.

Redakce CDR (Google+)

Redakci CDR.cz tvoří tým mladých žurnalistů, které spojuje společná láska k moderním technologiím. Milují chytré gadgety, vylepšováky a nejnovější zařízení všeho druhu.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Chytré vytápění: Jak ušetřit s aplikací MyStiebel pro tepelné čerpadlo

Žádné komentáře.