CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Chytrý NFC prsten odemkne dveře a přenáší informace

a aku to mna presne vyhodu? radsej budem nosit polkilovy zvazok klucov ako sa triznit prstenom na ruke

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Já si pořídil tenhle prsten hned na začátku - zafinancoval jsem je na kickstarteru. Používám ho na otevírání dveří místo bezkontaktní karty a druhou stranou mám naprogramovanou pro odemykání NFC mobilu.
Zatím nejsou dostupné od výrobce, ale v čechách už je má skladem a za slušnou cenu tenhle eshop: http://www.nfcmix.com/cs/35-prakticke-nfc-doplnky

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Dveře nepůjdou otevřít bez elektriky? To si nikdo nedovolí příštích 100 let. A pro těch pár případů, kde se to dá, už řešení dávno máme.
Výhoda prstenu by byla spíš v tom, že (pokud) bude odolný proti naklonování, což se o RFID říct nedá.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Nikdy nenosím žádné prsteny, hnusí se mi to.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Co mi pomůže pasivní čip, když čtečka bude potřebovat napájení. A pro jistotu budu mít u každých dveří UPS, ne? A když jsme u toho. Při mé postavě, když mě někdo chytne za ruku, tak aktivuje soukromý čip jen to fikne. A co když se v šalině chytnu štangle a bude tam nalepená nějaká čtečka jako na klávesnici bankomatu, ha? A ty klíče....dneska stačí mít od všeho jeden sjednocený klíč nebo použít soustavu generálního klíče, pokud je potřeba omezit přístup kamkoli. Opravdu mě dva klíče od práce a baráku nezabijí a funguje to vždy.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

nez nosit taky prsten tak to radsej implantat pod kozu... ja robim napriklad casto s elektronikou a stakym prstenom by som asi odpapil kazdu druhu dosku ;)

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Žes mi to připomněl. Dávno tomu, kdy se kolega oženil a stará ho nutila furt nosit prstýnek. Samo, že jednou si ho zapomněl v práci sundat a při výměně desky spínačů jehel si nevypl tiskárnu. Tenkrát se pracovalo ještě s desítkami ampér a vyšším napětím. Kupodivu na to, že se mu prstýnek zaškvařil do prstu, tak akorát zařvaly dvě KáÚčka, protože holt ještě platilo, že elektronika chrání tavnou pojistku před zničením a nikoliv naopak :-))))))))

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Tak to by se mi ani trochu nelíbilo.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

... ze by se obchody znovu stvrzovali potresenim rukou? :-)

Zakladem je ta nenaklonovatelnost. Dokud to jde zkopirovat, je to k nicemu.

Jinak co ... hodinky taky nosim v kapse a ne na ruce ...

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.