CDR.cz - Vybráno z IT

Čína buduje Covid-19 karanténní tábor, který pojme více než 4000 lidí

V čínské provincii Che-pej, která sousedí s hlavním městem Pekingem se už několik dní rozmáhá koronavirová nákaza. Se zvládáním nákazy v Che-pej by měl pomoci právě budovaný karanténní tábor, který Čína staví na okraji metropole Š’-ťia-čuang.

Nakažených nemocí Covid-19 už jsou v provincii Che-pej stovky lidí. Ohnisko nemoci Covid-19 má být soustředěno v desetimilionovém městě Š’-ťia-čuang. Čínské úřady znepokojivě sledují celou situaci a vyhlásily nad oblastí zasaženou nákazou plošnou karanténu. Lidé mají přísný zákaz opustit město Š’-ťia-čuang a město bylo kompletně odříznuto od zbytku země. Čína začala trasovat lidi, kteří měli blízký kontakt s nakaženými a pro tyto lidi nyní staví na okraji města Š’-ťia-čuang karanténní tábor.

V táboře bude připraveno pro lidi, kteří měli blízký kontakt s nakaženými několik tisíc izolačních jednotek. Původně Čína plánovala vybudovat karanténní tábor pro cca 3000 lidí, ale po přezkoumání požadavků byla kapacita rozšířena na 4160 osob. Více než 4000 čínských dělníků pracovalo po dobu šestí dní (směny jak ve dne, tak i v noci), aby dokončili první fázi budování Covid-19 karanténního tábora. Nyní je část tábora dokončená a připravená pro svoz lidí do izolačních jednotek.

Jedna izolační jednotka v táboře (buňka) představuje místnost o rozměrech 18 m² a je vybavena koupelnou se sprchou, postelí, stolem s židlemi a televizí. Pro přístup na internet budou mít lidé v karanténě k dispozici Wi-Fi signál.

Druhá část karanténního tábora má být dokončena za několik dní. V provincii Che-pej je v současnosti 818 aktivních případů nákazy koronavirem a více než 200 jedinců jsou bezpříznakoví přenašeči. Minulou středu zemřel v čínské provincii Hebei pacient nakažený koronavirem. Je to první potvrzené úmrtí v Číně po 242 dnech bez úmrtí na Covid-19. Podle čínských úřadů zatím v zemi onemocnělo 88 557 osob a nemoc si vyžádala 4 635 obětí.

Tagy: 
Zdroje: 

Petr "Ereb" Vašíček

Redaktor CDR/DIIT píšící o všem, co souvisí s autorským právem, světem robotiky, stále záhadným vesmírem a technickými novinkami v oblasti vojenství. Cizí mu není ani svět videoher - rád s nostalgií vzpomíná na staré herní konzole a herní pecky, kvůli nimž už dnes člověk musí sáhnout po DOSBoxu.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Čína buduje Covid-19 karanténní tábor, který pojme více než 4000 lidí

Čtvrtek, 29 Duben 2021 - 21:35 | jupiii | Uplne jednoducho, nase niektore nemocnice funguju...
Pátek, 22 Leden 2021 - 12:34 | roob | cinania vo feb2020 postavili za 10 dni nemocnicu...
Pátek, 22 Leden 2021 - 08:17 | Tomas A | Ako môžeš porovnávať nemocnicu s karanténnym...
Pátek, 22 Leden 2021 - 01:34 | jupiii | To je fuk. Taky tabor ti urobia kdekolvek na poli...
Čtvrtek, 21 Leden 2021 - 12:39 | RedMaX | Ja cetl nejprve, ze Cina buduje Covid-19...
Čtvrtek, 21 Leden 2021 - 11:51 | roob | takto sa to robi! To u nas by bolo pol roka...

Zobrazit diskusi