CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Čína staví obrovské množství jaderných raketových sil. Snaží se zastrašit USA?

Já se jim nedivím, od dnešních USA se dá čekat naprosto cokoliv.

(EU naštěstí žádnou reálnou sílu nemá, jinak by to s ní bylo ještě zoufalejší.)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Jo, okecávej si to zlými USA. Ale čínským cílem je obsadit Taiwan a tímto si chce zajistit, že svět na to nebude reagovat. Prostě pojistka agresora.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby Čína chtěla obsadit Tchajwan, udělala to už dávno. Jediná reakce by byl protest v OSN. Tohle jsou jen zápaďácké bubububáky.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Noooo... pocitaje tim, ze na Tchaiwanu neni zas tak moc vhodnych plazi (a ty "vhodne" jsou zarostle neprostupnym trnim... a nejspis nejen tim), pokracujic tim, ze vysadkove operace jsou vzdy dost opruz pro utocnika.... tak to konci otazkou, kolik toho muze v pripade invaze Zapadni Tchaiwan realne ziskat. Muze cekat, ze trebas FABky budou jeste opravitelne (nereknu provozuschopne, tak naivni nebude asi nikdo).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jó trní, to zastaví každou armádu:).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Se smej...

Najednou jako utocnik zjistis, ze placas "sorties" na to, aby sis palivovzdusnymi vybuchy delal pro svou lehkou pechotu cestu odnikud nikam a podobne radosti. Fakt mas dojem, ze kdyz mas par moznych mist k pristani a ta jsou podobne nepratelska, ze to tvuj prvni sled nerozhodi?

Ale tohle je proste jen jeden detail. Pointa je v tom, ze obranci tohle resi uz dlouha desetileti a kde byla moznost ti zneprijemnit zivot, tam to udelali. To neni o tom, ze tam nekdo navezl par ceskych jezku. To je o tom, ze tam nekdo navezl par ceskych jezku, zaminoval je, vysazel tam neprostupne krovi, ktere tam desitky let buji... a nejspis neustale narazis na nekoho, kdo bude hrat na zdrzenou. S tim, ze kazde tve zdrzeni blokuje snahu vylodit posily a vystavuje je utokum.

Je pravdepodobne, ze by to nakonec Zapadni Tchaiwan na silu vyhral. Otazka je - co pak? Zavest okupacni spravu nad spalenou zemi? Kde nic neni, protoze nerostne bohatstvi neni zadny zazrak a skutecne bohatstvi je znicene k nepotrebe? Samozrejme je mozne, ze Zapadni Tchaiwan to nakonec bude muset udelat kvuli domacimu napeti, ale tezko cekat, ze to bude neco, kde bude mit velkou radost z vysledku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Křoví je kravina a byla by kravinou i ve středověku. To křoví totiž působí úplně stejně na útočící i obránce a hlavně...viděl jsi někdy napalm v akci? Nebo dělostřeleckou přípravu?
A v těch křovích úmyslně krmí divočáky a krysy, aby to těm vojákům ještě víc znesnadnili:))))).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No ono jde hlavně ono že stačí malé sankce na Huawei a Rejžák bulí a bulí:)))
Sankce které by následovaly po útoku na Taiwan by medvídek Pú rozhodně nevydýchal,tedy pokud neplánují zase ohryzávat bambus hlady...
Navíc Japonsko,USA a Austrálie by neskutečně rádi zase vypráskali Rejžáčkům kožich:) Naposled kdy Čínan válčil dostal neskutečně napráskáno v Koreji...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mate pravdu. taky krasny priklad.
Nemecko za to, ze si chce realizovat voju energeticku politiku a postavit plynovod musi platit ukrajine vypalne.
https://oenergetice.cz/plyn/ukrajina-ma-byt-dle-dohody-nemeckem-usa-nord...
Clovek, rozmysla co je to za "spojenectvo" a "spojenca".
Najprv "spojenec" uvalil sankcie (a to nespominam spehovanie,
https://dennikstandard.sk/80217/na-americkom-odpocuvani-spojencov-vratan...
https://dennikstandard.sk/80786/kauza-odpocuvania-spojencov-biden-ma-co-...)
a potom zo samej lasky donuti Nemecko zaplatit vypalne.
To clovek aby si daval pozor na takychto "spojencov".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud režim spěje ke konci vytváří vnější a vnitřní domnělé nepřátele.Tak bod jedna má Čína splněný dávno kdy zavádění represí a špehování vlastního obyvatelstva dovedla k dokonalosti a bod dvě se blíží ke konci...
Neměla by spíše zlodějská Čína začít splácet odškodnění za svůj virus kterým nakazila celý svět?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Myslíš ten z americké laboratoře ve Wu-Chanu?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ne myslím ten z čínských armádních labolatoří či pravděpodobněji přenesený na člověka z netopýra protože Rejžák je dobytek který sežere vše...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ano, jeste vice jadernych hlavic .... a pokud budou povestne cinske kvality ......

No ja vim o konstrukci hlavic tuzku, ale kazde zarizeni ma proste urcitou pravdepodobnost selhani .... a i kdyz u hlavic bude opravdu minimalni, tak nebude nulova .... a cim vice takovych hlavic (je jedno, zda USA, ruskych nebo cinskych), tim vetsi sance, ze to bouchne samo od sebe.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

kdyz jim to bouchne tam tak no problemo, horsi by bylo kdyz to bouchne nad nejakym mestem ... nicmene pokud vim, tak zrovna atomovky samy od sebe nebouchaj ... sic parkrat to bylo uz docela na hrane, viz treba ty dve atomovky u serverni karoliny, kdy jedna byla zastavena na posledni kontolce pred vybuchem a druha je stale v te bazine - https://www.theguardian.com/world/2013/sep/20/usaf-atomic-bomb-north-car...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Protože si každý kdo nic neví představuje výbuch atomovky jako hurvínek válku. Přitom jde o dost složitý a přesný proces se splněním spousty podmínek, zvláště u plutoniových bomb (a Uranové vzhledem k jejich neekonomičkosti snad už ikdo nemá). Pokud se proces nepovede, bouchne možná konvenční rozbuška a materiál se těsně (ns) po dosažení kritického množství rozvalí bez větší produkce energie.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Podle toho, jak to sekaji nahusto... Nejspis chteji mit o dost mene raket a mezi sily je prehazovat.

Pokud by chteli mit v kazdem silu raketu, tak nedava smysl je mit hned vedle sebe. Zvysuje to zranitelnost prvnim uderem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Studená válka přituhuje :-(
- V jiném článku píšete, že SpaceX (USA) má novou přistávací plošinu a počítá se starty z oceánu (Číňanům v obýváku)
- Nechápu, že doteď všichni baští jak je SpaceX boží, že vozí kosmonauty, vyrábí internety a balí to do turistického pozlátka.
- Když může vynést kosmonauty, může vynést i jadernou hlavici.
- Starlinkové satelity můžou dostat dalekohled a snímat povrch Země realtime.
- Turisti to zaplatí, podobně jako lidi platí provoz Facebooku svým "životem".

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Hmm, máte to těžký, tohle už se prý nedá léčit ani práškama :)
Zdar Max

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.