CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Čínský soud poslal do vězení tým vědců zodpovědný za genetickou mutaci dvojčat

Tohle patří přesně k těm případům, kdy je hrozně těžké soudit. Implantáty typu Deus EX/Cyberpunk jsou jasné vize budoucnosti, ale zásah do genetiky už od vzniku plodu, to je trochu jiná liga.
Ale musí se přiznat že největší objevy medicíny vznikly za hranicí etiky viz. Mengele.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

mengele byl troškař , vem si třeba japonce tedka nevím jak se ta jednotka jmenovala ti jely ve velkém :)
nebo si vem co jistý stat dělal za pokusy na populaci např třeba hromadné stříkani lidi PCP a mnoho dalšího !

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

„Ale musí se přiznat že největší objevy medicíny vznikly za hranicí etiky viz. Mengele."

A co že to Mengele objevil tak cenného?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Říká vám něco obor gynekologie? Tak celé je to jeho práce, růst plodu a tabulky pro sonograf. Podchyceni rakoviny čípku, narušení děložní stěny plodem etc.
Pak tu máme vývojové nebo růstové deformace děti, jejich určení už na samotném počátku. Jsou toho miliony stohů papíru ze kterých stále čerpá i dnešní medicína a díky moderním technologiím je eticky posouvá dál. Všechny pokusy sám Mengele nedělal, měl své věrné po celé Evropě a doplňovali se.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

se lidi proberte , tedy vubec nejde o to že někdo zasahoval do genetiky plodu nebo kohokoliv , ale jde o to že uspěly a narozený člověk je imuní vučí HIV ! o to jde ! vem te si kolik lidi a z toho dětí umíra na HIV ročně ! a tedka si vemte leky které vlastně jen spomalují pusobení HIV viru ! takže super kšeft pro farmaceutické firmy že jo :) tedka si vemte že někdo jim chtěl defakto sebrat kšef ! tak se vstekají ! a budou vymýšlet buh ví co aby se to nahodou nerozšířilo, tedy uprava genu u plodu aby byl imuní vučí HIV !
pokud by mně někdo nabídnul že moje ditě bude umuní vučí HIV a třeba i jiným nemocem bral bych všema 10ti at si světová zdravotnická loby říka co chce ! jim nejde o to lidi lečit ale mít lidi nemocné !
neb jiný přiklad přijdu o oko a ruku a někdo mi nabídne že mi genetickou upravou doroste nové oko a ruka ! bral bych všema 10ti ! zaleží na pomněru zisku a připadných nesledku které lze minimalizovat ! at si říka světova zdravotnická oraganizace co chce , ale genetické upravy budou a v budoucnu budou stále běžnější ! a mužou se vstekat jak chtěji !

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ty si to zasahování do DNA představuješ doslova jako Hurvínek válku. Těch proměnných je mnohem víc než si Hurvínkovski dokážeš představit.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Přesně a problémem je to ze tam něco zmutovalo a oni neví co od toho mají čekat. Jestli tam bude nějaká deformace která ve finále udělá život bolestivejsim než je smrt na chřipku...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pandořina skříňka byla otevřena. S tímto už nikdo nic nenadělá. Jestli ty děcka chcípnou ještě než se dožijí dospělosti je v zásadě šumák, to není důležité. Důležité je, že je to počátek nové kastatizace lidstva.Na ty, co budou mít na to, svý děcka geneticky vylepšovat a na ty, co na to mít zkrátka nebudou. V další a další generaci to bude ještě vyhraněnější, tak tu za pár set let bude kasta "vylepšených" a podřadná kasta "dělnická". Za pár tisíc let můžou dokonce, pokud se ty kasty nebudou v dostatečné míře mísit, vzniknout různé druhy člověka.

Takhle to může dopadnout:
https://www.youtube.com/watch?v=Q4fId13wppY&list=PLi9f5lsn1FOCOhWKC-1Kyz...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A vznik lidstva není o vzniku nových větví? Každopádně strašná představa, jak z postapo filmu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vzhledem k tomu, že podle genetického bonmotu "má lidstvo genovou variabilitu asi jako tlupa šimpanzů", tak to s tou nemožností mísení "nových druhů člověka" nebude tak horké. I Homo sapiens se po příchodu do Evropy stihl křížit s neandrtálci (Homo neanderthalensis). Z původního vlka lidé taky vyšlechtili během několika desítek tisíc let celou řadu psích ras nejrůznějších velikostí a chlupatostí. Ale když na to přijde, tak se vesele kříží rasa nerasa.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zcela off topic - u článku je soška slepé bohyně spravedlnosti ze západního civilizačního okruhu. Nevíte, jestli Číňani mají taky nějakou personifikaci spravedlnosti?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

jak vidno podle zdejší přspěvku tady je každy genetik :)
jak už jsem psal, v tom to připadě vubec nejde o najkou etiku nebo jestli něco zmutovalo a podobně , jde o kšeft farmaceutických firem, a na ten kšeft jim tedka někdo sáhnul ! jen najivka si muže myslet že někomu jde na najké lidi ! ne nejde ! až v pravní řady jsou prachy !

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Co to kecáš? Dyť tě nikdo nenutí aby ses léčil. Chceš se léčit, tak zaplať tlusťochu. To že je zdravotnictví zadara pro všechny a v neomezené míře je přežitek socialismu a není to dlouhodobě udržitelné vzhledem k rostoucímu věku populace.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

od kdy zdravotnictví zadarmo ? fetuješ ? každý kdo pracuje plati socialní a zdravotní "daně" odvody !
takže nic není zadarmo ! že pojištovny a nemocnice rozkradnou co mužou to je jiná věc ! a pak běčí že nemaji !

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Platí jen 4,2 milionu, zbytek to má zadara. Všichni to mají neomezené na výdajích. Takže když někdo platí 2 tisíce měsíčně a stojí pojišťovnu klidně milion na nákladech, má to v podstatě zadarmo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.