CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Elektronika jako z Mission: Impossible. Stačí kapka a sama se rozpustí

Heh, vůbec bych se nedivil, kdyby tu časem byla elektronika s uvedenou dobou upotřebitelnosti. Oficiálně funkční rok, možná i dva - ve jménu "ekologie" a trvale udržitelného rozvoje. Kam se na tohle hrabou soudobá kurvítka (vysychající kondenzátory, oxidující tišťáky...) ;-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tu uz mame - jmenuje se to bezolovnate pajeni :-) Vodive spoje se samy znici tim ze budto popraskaji nebo se sami zkratuji temi vyrustky co samy rostou z bezolovnate pajky. Staci jeden chloupek mezi dvema spoji - a kratas je na svete. Viz http://en.wikipedia.org/wiki/Whisker_%28metallurgy%29.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jo, bezolovo pájka je taky "pěkná" ekologovina. To o tom fousatým cínu jsem neznal. To by jeden blil.
Že je současná elektronika sračkoidní, to jsem se přesvědčil včera, když mi servisák servisoval plynovej kotel. 5 let v provozu a šlus - zapálí, ale nahlásí poruchu "není plamen". Si říkám, "beztak vyschnul nějakej kondík". Servisák to proměřil a říká: "No, já to vidím, že vyměním tenhle kondík a mělo by to jít." :-(

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Fousatej cin je klasika - proc si myslis, ze leteckej a automobilovej prumysl a medicina ma vyjimku a muze pouzivat klasickou olovnatou pajku? :)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Taktak, vyjimka. Ale trochu me desi ciste elektronicke brzdy :-)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Protoze po novinovem titulku "Letadlo plne fotbalistu spadlo kvuli pouziti bezolovnate pajky" by vsichni politici co by porad byli proti zruseni te normy leteli z okna.

Ono napad je to hezky, bohuzel to chce myslet ...

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

"a šetří to životní prostředí." tohle vzdycky kdyz vidim, tak se mi jezi chlupy...vsude. Kdyby se tak nekdo pred takovym vyrokem zabyval tim, jak probihala vyroba (nejen jak bude vypadat likvidace), ze jo.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Moje řeč. A nehledě na to, že v armádě má ochrana životního prostředí nulovou prioritu (ne-li zápornou). Ale asi jsou řeči o ochraně ŽP dobré na vylepšování (nejen) armádního píár...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.