CDR.cz - Vybráno z IT

Člověk vs. ryba 1:0, představujeme detektor ryb FishHunter Sonar

Připadá vám čekání s prutem u rybníka moc dlouhé? Chcete se manželce pochlubit svým úlovkem a obstarat rodině zdravé jídlo? Občas neuškodí si k úspěchu pomoci vůči rybám trochu "šedivou" cestou a využít chytrou technickou vymoženost.

Nemusíte nutně zacházet do extrémů, jako Homer Simpson, který lovil ryby z loďky elektrickým proudem. Postačí vychytralý detektor ryb ve vodě. Není to koneckonců úplně neobvyklé, touto disciplínou se zabývá například výrobce navigací Garmin, firma Lowrance nebo Humminbird.

Společnost FishHunter uvádí na trh svůj přístroj Sonar, jehož největší výhodou je možnost bezdrátově komunikovat s chytrým telefonem. Přes integrovaný Bluetooth však těžko zabráníte sonaru v odplavání, očekáváme tak, že rybář bude muset využít nějaký provázek pro uchycení sonaru. Na vodě se chová jako splávek a může se vznášet na hladině až do vzdálenosti 24 metrů od telefonu. Samotné zařízení pak vidí ryby až do hloubky 40 metrů pod hladinou.

Rybář na břehu sbírá data do aplikace na chytrém telefonu, kterou můžete stáhnout z Google Play nebo Apple App Storu. Mimo zobrazení lokalizace ryb ze sonaru umí aplikace pomocí GPS zaznamenávat místa bohatá na ryby, zobrazí encyklopedii druhů ryb a umí také fungovat sociálně - můžete se následně chlubit se svými úlovky před přáteli přímo z aplikace.

Sonar funguje údajně na military-grade technologii snímače piezoelektrického krystalu, váží 117,5 gramu a vydrží fungovat na hladině 6-9 hodin. Prodává se aktuálně na webu výrobce za 229 dolarů, což je u podobných sonarů lehce nadprůměrná cena.

Zdroje: 

Jiří Moos (Google+)

Jirka Moos je redaktor CDR.cz a DIIT.cz, kreativec se smyslem pro humor a také blázen do zabezpečení IT systémů. Vede bezpečnostní týdeník CDR Security Update a v současné době řeší marketing a redakční spolupráce CDR/DIIT.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Člověk vs. ryba 1:0, představujeme detektor ryb FishHunter Sonar

Pátek, 31 Leden 2014 - 15:01 | HKMaly | To jako chcete rict, ze ucelem rybareni je CHYTIT...
Pátek, 31 Leden 2014 - 12:34 | DRK | Ryba ulovená v přírodě != zdravé jídlo.......

Zobrazit diskusi