CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Co s 40 let starou analogovou televizí? Zkuste z ní udělat Smart TV s Chromecast

Nějak se nemůžu ubránit podezření, že teď všude-možně čtu recyklované aprílové články :)

+1
+29
-1
Je komentář přínosný?

Vidím to podobně. Články tu jsou čím dál zajímavější. Nejdříve blogy jak koupit 64GB ssd, poté jak na šrot PC rozchodit linux a polepšit si z Win 7. Teď tohle, přístě snad typ pro pračloveka jak dostat do kyje LTE a připojit se k netu:))

+1
+33
-1
Je komentář přínosný?

No, RPi2 toto zvladne nativne bez prevodniku. Ma A/V vystup na jack konektoru a funguje to celkem obstojne...

+1
+34
-1
Je komentář přínosný?

Ale takáto televízia nemá S-video vstup, len anténny. Preto je tam treba ten druhý prevodník.

+1
-28
-1
Je komentář přínosný?

A navíc z toho prvního převodníku leze jen kompozit. S-Video z toho neleze, ani lézt nemůže, nemá kudy, je tam jen žlutý cinch.
Možná kdyby kutil bádal nad schematem televizoru, nepotřeboval by ani ten modulátor, ale vnutil by ten kompozitní signál na správné místo.

+1
+39
-1
Je komentář přínosný?

presne nad tym som premyslal, preco tam dava prevodniky hdmi->s-video->rf a potom telka spracuva rf->video, ked sa da pekne vyuzit raspi a jeho video vystup, ktory sa pripoji priamo za demodulator. Asi to bude americky kutil, ktory zvyknu radsej dat kopec veci okolo, ako by sa malo sprtat vo vnutornostiach. Druha vec, stare telky mali vnutri dost veci priamo na faze, a ked sa do takych color 110 dorabali video vstupy, tak to muselo ist cez oddelovacie trafo (donedavna som mal zopar takych doma zo starych tv :) ).

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?

Tady jde o přenosnou TV, takže 220V na kostře nehrozí. Tyhle TV chodily často i na 12V. Třeba ruská C430 (taky 1978) měla přímo videovstup, byť vyvedený na pětikolíku a přepínaný relátkem. Ovšem neuměla PAL :-) Teslácký Oravan nebo Mánes by byly OK, šla by udělat i ještě více "retro" verze s čb Merkurem.

+1
-30
-1
Je komentář přínosný?

Presne, ten merkur se daval treba k IQ 151 s kompozitem. U toho merkuru to tady jeden znamy bastlil, pry nic slozityho.

+1
-28
-1
Je komentář přínosný?

Mohl byste mne, prosim, nakopnout správným směrem, kde hledat detaily k řešení chromecast vstupu do staré TV pomocí rpi2? Díky.

+1
-29
-1
Je komentář přínosný?

Samozřejmě, že převést tak HDMI z Chromcastu na PAL nejde. Ale jde tak udělat jinou "retroTV", kde přehrávačem bude přímo rpi.

+1
+30
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby to byl kutil s velkým Ká, tak vezme FPGA a z HDMI udělá rovnou downscalovaný a vyhlazený NTSC/PAL v Y/C, přes DA to pustí ven, připojí to v TV rovnou na obvod zpracování vidosignálu a vyhne se tomu modulátoru a RF šílenostem, eh...
Takhle se na jeho XXX budou moct koukat i sousedi, teoreticky. :D

Ale jo, takhle to má hlavně levné. ;)

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.