CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Dotyková česká čtečka knih eWooky, bude konkurencí pro Kindle?

Wooky = proprietární, s ničím nekompatibilní DRM. Jejich eInk čtečka není zrovna top model, ale budiž, je levná. Což neomlouvá asymetrické umístění tlačítek, které znemožňuje čtení v levé ruce. Rozhodně by to chtělo vidět naživo displej - ideálně v porovnání s Kindle či Sony PRS-T1.
Co jsem slyšel, tak pokud někdo vůbec rozjel wooky na PC/mobilu, tak tak ta aplikace je otřesná. Ale třeba eInk čtečka bude použitelnější...

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Česká čtečka?
http://www.the-digital-reader.com/2010/09/04/thalia-to-sell-oyo-e-reader...
Co se týče Wooky jako systému, tak škoda mluvit.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Zde se pojem "česká" nerozumí jako že je to snad nějaký náš unikát či dokonce, že by se to vyrábělo u nás. Tomu jistě nevěříte stejně jako já.

Wooky je českou akciovou společností, která zřejmě "nějakou" čtečku přizpůsobila pro potřeby českého a slovenského trhu. Ten pojem česká je zde spíše jakýsi symbol, že je kompatibilní s československým rozvíjejícím se systémem elektronického nakupování knih (spolupráce s nakladatelským domem Euromedia Group a projekt ebux). (Její křest proto probíhal také ve stylu naší "české" čtečky.)

Musíme to proto chápat spíš takovýmto způsobem. ;)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

" ... ale rozumí si i s tradičním epub, HTML, RTF, DOC a TXT. Pro tyto formáty je nutné soubor nejprve odeslat na speciální mail svého účtu a poté převedený stáhnout do zařízení."

Jedno z toho neni pravda. Bud ctecka UMI zminene formaty, nebo je neumi a vyrobce to mozna, kdyz bude mit dobrou naladu, a treba i bez poplatku, prevede.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

vytváření vlastní čtečky a vlastního formátu je slepá vývojová větev. za obdobnou cenu mám kindle4, který mi konverzi do .azw dělá sám a nemusím k PC kindle připojit jak je rok dlouhý. možná kdyby to prodával nejaky knizni eshop s tím, ze za celou cenu si pak muzu vybrat u nich knizky. ale proč vymýšlet něco vlastního.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Co je to za PR žvásty? Wooky nikdo nechce, tak shnije. Kdo chtěl má dávno něco jinýho a lepšího. A hlavně bez pitomýho DRM.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Sice bych ke svému Kindlu pár výhrad měl, ale Wooky nevypadá, že by měl být lepší a další problémy přidává - podpora formátů.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Nejde hlasovat, hodí to databázovou chybu:
"user warning: Duplicate entry...."

A po přihlášení:
"Chyba validace, prosím zkuste znovu. Pokud tato chyba přetrvává, kontaktujte, prosím, administrátora webu."

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.