CDR.cz - Vybráno z IT

Čtyři v jednom: Warframe přichází na Switch a dočká se tří velkých updatů

Warframe zažívá velký týden. Chystá totiž invazi na konzole Switch, přepravuje též kooperativní mód na styl FTL a z dobrého rozmaru přinese i levitující prkna a zcela nový svět.

Předmětem dnešních velkých zpráv je free-to-play vesmírný ninja simulátor Warframe, který pokračuje v ignorování hranic prostoru a stále se rozrůstá, o jeho dalším pokroku se tak pravděpodobně dozvíte až vám obsadí obývák. Prozatím se však uspokojilo s usurpováním konzole Switch, což oznámilo studio Digital Extremes na Warframe shromáždění, známé také jako TennoCon 2018.

Vývoje portu se ujme Panic Button, v oblasti portování na Switch zkušený veterán. Na účtě má již tituly jako DOOM, Wolfenstein: The New Colossus a Rocket League. Datum vydání zatím není známé.

TennoCon 2018 dále odhalil Codename: Railjack, ambiciózní projekt zamýšlející spojení otevřeného světa, procedurálně generovaných úrovní a nově i vesmírného boje do jednoho velkého celku.

Gameplay video (viz výše) ukazuje tuto ambici v praktickém příkladu. Ke konci ukázky se hráč v otevřeném světě ocitá pod bombardováním z orbity. Zdá se, že se gameplay blíží ke konci, když komentátor položí řečnickou otázku: „Zajímá mě, jestli s tím bombardováním můžeme něco dělat?“ V mlze mračen se najednou objevuje obrys přibližujícího se stíhače, do něhož avatar za ohlušujícího potlesku obecenstva nastupuje spolu s několika svými ninja kolegy.

Operační systém plavidla informuje novou posádku, že celkově tři stanice (můstek, zbraně a opravy) čekají na obsazení. Okamžitě začíná vonět odér FTL umocněný příchodem „kapitána“ na můstek, kde se chopí řízení lodi a přerozdělování energie do tří zmíněných oblastí. Později můžeme vidět i nepřátelské nalodění, infiltrování nepřátelského bombardéru a kooperaci mezi informujícím hráčem a kapitánem. Co byste chtěli slyšet? Vypadá to cool, jděte se podívat.

Dále v porovnání už jen jakési pozlátko – na stejné konferenci byl oznámil přídavek „Bondi K-Drive“, levitujících prken s proudovým motorem. Sloužit bude primárně k přepravě po světě, ale ano, půjde na něm provádět i všemožné triky jako salta.

Představen byl i nový otevřený svět, Orb Vallis, jenž se stejně jako Plains of Eidolon před ním snaží hráče odnaučit od života v klaustrofobních prostorách vesmírných lodí a představuje větší, zajímavější prostředí, nepřátele i možnost lovit nebezpečné bestie.

Nebudeme lhát, světu Warframe ani za mák nerozumíme – není o něm roky slyšet, ale zničehonic se vyrojí větší a přeformovaný. Pravděpodobné jste na tom podobně jako my a nechcete se pouštět do velkého neznáme. Protože ovšem panuje obecný konsensus, že navzdory své špatné prezentaci stojí Warframe za vyzkoušení, můžeme vás odkázat na dokumentární sérii Noclip, jež vám snad poskytne dobrý odrazový můstek.

Vše zmíněné nemá oficiální datum začlenění do hry, dříve než před koncem tohoto roku koberce však roztahovat nemusíme.

Pavel Vevera

Členem redakce inGamer.cz byl od samotného založení v roce 2012. Původně působil jako multisekční redaktor, přispívající jak články, tak video tvorbou, nakonec se však ustálil na textech. Jako externista od 1. ledna 2014 pokračuje v rámci herní rubriky CDR.cz, kam se redakce i část obsahu inGameru přesunula.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Čtyři v jednom: Warframe přichází na Switch a dočká se tří velkých updatů

Žádné komentáře.