CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k MOD: Vývoj mobilních aplikací a OS stagnuje, Cyanogen vzal věci do svých rukou

Omg! Čtete to vůbe po sobě? Nehledě na chybějící písmena je větná skladba jak po požití perníku. Jednotlivé věty na sebe ani nenavazují a celkově to vytváří dost nepochopitelný guláš.Člověk neznalý problematiky by se mohl až vyděsit že se na poli mobilních OS děje něco zajímavého.

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

MS?! Cyanogen je mrtvej. Už se nedivím, že ho One+ už nepoužívá.

+1
+24
-1
Je komentář přínosný?

Jen bych upřesnil, že One+ přestal Cyanogen používat poté, co s ním naopak Cyanogen ukončil spolupráci, protože se One+ dohodl s jedním prodejcem, tuším v Indii (podrobné info se dá vygooglit). Od té doby si One+ musí dělat systém sám. Hloupé rozhodnutí podle mě pro One+. Cyanogen není rozhodně mrtvý, když podporuje aktualizacemi i několik let stará zařízení, na která samotní výrobci už dávno zapomněli.

EDIT: Viz příspěvek níže, mluvím tu o CyanogenMod, né o Cyanogen OS, což je vážně něco jiného.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Podle mých velmi kusých znalostí problematiky (a pokud to není pravda, tak mě prosím někdo opravte) existuje komunitní projekt CyanogenMod, který připravuje komunitní buildy software pro telefony (=alternativní firmware). Jméno tohoto projektu částečně "ukradla" banda, která začala dělat (rádoby komernční) Cyanogen OS, který na CyanogenModu staví. Přitom "ukradla" je možná zbytečně silné slovo, někteří členové komunity CyanogenModu pravděpodobně stojí i za Cyanogen OS, fakt to nesleduju.

Následně tady ta skupina stojící za rádobykomerčním Cyanogen OS (prodali vůbec už někomu něco?) očividně začíná používat něco jako (možná placený) "product placement" a ve svých ROM "prodává" místo pro aplikace firem, které za to (asi) zaplatí. To pak vydají pod jménem - asi aby v tom byl větší pořádek - Cyanogen MOD. :-)

Pokud to celé chápu správně, tak MS už klesl hodně hluboko - své služby v podstatě "prodává" podobně, jako se šiří různé adware a podobný bordel. :-)

+1
+24
-1
Je komentář přínosný?

Takhle nějak jsem to myslel a neuměle napsal :) Aktuálně jsem šťastným majitelem One+X bez MS adware.

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

Já to sleduji ještě méně a tak jsem byl z toho vykulenej co to tam z toho CyanogenModu pytlikujou s MS a přesně jsem si hned myslel, že to je nějaká děsná komerce která z toho nepůjde odstranit díky "hluboké integraci" :))
Takže děkuji za vysvětlení, teď už mi to je jasné.

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

Hlavne diky hluboke integraci Cortany pujde vsechno co se kolem mobilu rekne okamzite na servery microsoftu ...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.