CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Cyberpunk 2077 nabírá opět zpoždění, ale známe aspoň HW nároky

"Bohužel jsou určeny jen pro zastaralé FullHD rozlišení."

Bohudík jsou určeny jen pro stále nejpoužívanější FullHD rozlišení.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nejpoužívanější možná ano, to se nevylučuje. Ale přesto zastaralé :-) Vynechat 4k bych pochopil, ale myslím, že hráči by ocenili ještě alespoň informace k 1440p.
Dnes už je celkem běžné, aby bylo zmiňováno hned několik konfigurací.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

A co teprve my, co máme 1920×1200, na ty se vůbec nemyslí! :D
Jinak se přikláním k tomu, že FHD ano, ale mohli by tam doplnit i další variantu, právě pro těch 1440p. Pak se to dá nějak "extrapolovat".

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

NO to je blbej pomer. Tak ja mam jeste 1680x1050 :-D Proste nejsem schopnej koupit monitor, ikdyz to rikam uz 2 roky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

...které je o to více zkomplikované současným režimem v rámci práce z domova.

Muhehehe, tak to jo. Určitě. Lidi z IT, kteří absolutně neřeší, jestli dělají z kanclu nebo z domova, se vymlouvají na problémy s home-office.
Ať jdou někam.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Sice nejsem pjur IT, ale "překvapivě" se najde dost osob, co mají například děti, musí se o ně starat, nebo doma nemají zkrátka klid. Ano, spousta nerdů je sama, případně k nim dojíždí dobíječka, ale je tam i nenulové procento těch, co to tak nemají.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tak si to holt musí umet zaridit, stejne jako my ostatni "ne-nerdi". Dedikovany kancl je zaklad, za penize v IT si muzou poridit "pani na hlidani", aspon pomuzou nekomu, kdo prisel o praci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, v téhle době, kdy člověk neví, jestli nebude propuštěn za nadbytečnost (univerzální zaklínadlo) by si půjču nebo hypotéku bral jen blbec nebo zoufalec. Jsou tam u nás čistě i softveráři a upřímně, mají obdobný plat, jako jakejkoliv "ujo v automobilke" v našem městě. Při té sumě ti moc po zaplacení malé garsonky uprostřed středně velkého města zbyde z platu velký hnědý a za něco jíst musíš, stejně jako občas obměnit hadry nebo si pořídit náhradu za dosluhující telefon a notebook. Platové hladiny ala 50kkč a vyšší jsou vlhkej sen. Mohu vám garantovat, že tohle někomu oznámit, tak se vám vysměje a pokud na tom budete trvat, tak jste bez práce, což nechcete. Sice jsem vygeneroval worst case, ale věřte mi, že to od reality nemá příliš daleko a o reálném stavu kolegů i něco vím. Jeden dokonce v současné době pracuje za méně jak 30kkč... hrubého samozřejmě. Takže někteří s přítelkyní, jež ještě příjem nemá, sotva dosáhnou na samostatné živobytí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Argument uznavam, ale nebavime se o situaci v Cechach, ale o firme, ktera nema problem produkovat zisk

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To ano, otázkou je, jestli takovou platovou hladinu má každej. Obdobná situace v konkurenční firmě, kde znám jednoho kolegu a taky to není bůhvíco. Jo, pokud má někdo 50k+, tak ať je šťastnej. Já sám jsem byl rád, že jsem vůbec nějakou rozumnější práci dostal. A o pracáku ani nemluvím, ta instituce jen komplikuje život lidem.

Navíc sám mám třeba problém, do práce jezdím, HO si vzít můžu, ale nechci. Polovina patra už na HO je, všechno ale trvá neskutečně dlouho, protože s tím firma dlouhodobě nepočítala. Když jsem něco potřeboval řešit v rámci nějakého úkolu, tak jsem jen vylezl z kanclu a kolegy jsem na 90% v kanclu chytil. Teď pošlu akorát maila a možná se do pár hodin dočkám reakce. To, co by jsme si řekli mezi očima za minutu, tak se řeší třeba hodinu. Ekvivalentem může být ten CDProjekt, pokud to potřebujou odladit na všech platformách, tak každý vývojář nemůže mít k dispozici všechny konzole světa v baráku, určitě mají omezený počet a i kdyby si to nemuseli posílat poštou, ale vozit to po varšavě (pokud), tak je to stejně čas navíc, než když to bylo všechno v jednom baráku :)

Nemusí mít ty problémy, ale taky můžou. Zkrátka tahle věc nachytala spoustu firem a institucí nepřipravený, s vystrčeným holým zadkem. Stejně jako spoustu lidí, co žila z ruky do huby s tunou půjček, kteří jsou teď v zadeli... a může za to jejich neprozíravost.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tohle chapu. Spousta lidi si dava rovnitko mezi HO a s*ru na vsechno. Mam s tim taky zkusenosti u mych kolegu, na castecne HO delam tak 10 let zpatky a nekdy clovek volal lidem a ti mu rekli, ze jsou zrovna ve meste apod. Chce to disciplinu.

Otazka je, jak to bude do budoucna, az tahle saskarna skonci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak vidíte, že to není tak snadné. Nevím třeba jak v pjur IT, kde nemusí třeba řešit lazení SW přímo na železe, ale minimálně moje pozice, kdy zhruba půlka práce je na HW a půlka SW, si lze HO bez vlastní dílny tězko představit, bohužel.

Jinak jsem myslím dostatečně velkej nerd, takže na dílně se pracuje, bohužel, stavební práce neurychlím a tak do té firmy jezdím, protože chci/musím. A často tam mám takový klid, že si tam od domova odpočinu. Někteří kolegové mají obdobný názor, že doma zkrátka takový klid nemají a defakto do práce utíkají i na víkend.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Snadne to muze a nemusi byt, zalezi pripad od pripadu. Vasi argumentaci beru.

Bohuzel jsem tuhle argumentaci slysel u napr SW firem s infra v cloudu, kde si timhle ventilovali jine problemy, proto tuhle frazi nemam rad.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jen doufám, že hlavní důvod, proč je hra opět odložena, nebude tlak ze strany nejmenovaného výrobce grafických čipů/karet, aby CD projekt na poslední chvíli implementoval „patch“, který způsobí zhoršení plynulosti hry na grafických čipech/kartách konkurence (které byly shodou okolností právě oznámeny)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Klasicky se ten patch bude aktivovat jen na desktopu. I kdybyste na něm používali stejnou GPU architekturu jako na konzoli ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.