CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k TIP - Nový minipočítač Orange Pi One nabídne za 250 Kč čtyřjádro i LAN

a kolik z tech uvedenych hardwarovych vystupu je funkcnich a podporovanych drivery, firmwary, knihovnami atd?

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

Nedám konkrétní odpověď, protože ji nevím, ale stačí hledat H3 tady a něco se zjistit dá:
https://linux-sunxi.org/Mainlining_Effort

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

A teď ještě jestli na tom jde spustit třeba ten Wolfram z Raspbianu. ;) (Samozřejmě nepočítám s tím, že by se na mě pánové z Wolframu tvářili mile...)

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Co mate furt s tema USB, tak clovek tam snad neco nainstaluje a pak pristupuje vzdalene ne? Nebo je snad nekdo, kdo tam ma neco permanentne? To jedno USB staci a vetsinou tam bude WIFI ..... protoze jsou to kokoti a wifi tam nedali, byt by to treba stalo o dolar vic ....
Jako raspi (atd) je "jednocipovy kontroler" pro lamy, nic vic. Nekde to bude ovladat nejaky sensor nebo servo ... urcite to nebude pripojene k HDMI, nebude tam zadne rozhrani a mozna tak maximalne bude mit ten LAN, ale tim to znacne ztraci na flexibilite .... tak jeste rok pockame no ..

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

proc by to nemohlo bejt pripojeny k HDMI? hodne tehle zarizeni funguje s XBMC

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

To je miesty troll ktory zastava nazor, ze co nema Intel CPU a Windows, tak je nepouzitelne. Nevsimaj si ho. :)

+1
-25
-1
Je komentář přínosný?

Podpora H3 Socu je ze strany vyrobce Allwinneru tak uboha, ze jestli mam utratit 250Kc za neco co nefunguje, tak je lepsi si dat par piv s kamarady, coz funguje lepe. Aneb Allwinner je znamy tim, ze zneuziva (pokud pro vas neznamo, tak tim hure) myslenky svobodneho software a pod hlavickou "pro kutily" vydava hardware bez patricne podpory v kernelu a co je horsi i bez dokumentace. Ono je znamo, ze kazny kutil si umi drivery do kernelu pridat sam. Pokus ovsem se rozhodnete neco takoveho koupit, treba zjistite, ze z jejich stranek stazene system images maji neco v neporadku kolem headers nebo kernel source a ani ten kernel vlastne neni to ono, protoze je slepeny z kernelu pro android, takze pokusy o zkompilovani driveru pro nepodporovane wifi skonci vite kde. Ja treba vlastnim Orange Pi mini 2 a cekam tak asi rok az vydaji system na stejne urovni, jako system pro Raspberry. A oni misto toho radsi vydali dalsi cipy. Jak dlouho chcete cekat vy? Pokud umite anglicky, doporucuji forum na www.armbian.com. Pise se tam o podobnych deskach. (Omlouvam se za diakritiku, nemam ceskou klavesnici.)

+1
+24
-1
Je komentář přínosný?

Njn, to je takova vesti ci mensi bolistka kazdyho takovyho zarizeni. RPi taky nema (nebo drive nemelo, nevim aktualni stav) plne dokumentovany GPU (vcetne akceleratoru h264/MPEG2, byl potreba naky bin blob), prestoze to bylo hrozne vyzdvihovany jak je to strasne opensource. Ale je videt, ze to muze bejt o dost horsi...
A souhlasim s tim, ze lepsi je pak investice do toho piva s kamarady, po tom je totiz bolehlav max. druhy den, ale ne spousta probdelych noci ve snaze neco marne rozchodit :)

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.