CDR.cz - Vybráno z IT

Dánský Danfoss startuje v Česku revoluci. Začněte svou domácnost ovládat mobilem

PR článek
Šetření a snaha o lepší kontrolu nad financemi je dnes každodenní realitou pro každého. Mnoho lidí u zboží automaticky sahá po zdánlivě levnějších variantách, a to i na úkor kvality. Občas je ale rozumnější si jednorázově připlatit a ušetřit.

Minulý týden jsme představovali aplikaci pro chytré telefony, s jejíž pomocí lze ovládat vytápění v domácnosti odkudkoliv na světě a za jakékoliv situace. Potenciál, který toto řešení nabízí, se skrývá jak v komfortu, tak kvalitě a finanční úspoře. Ač by se na první pohled mohlo zdát, že se jedná jen o další bolavou investici, ve skutečnosti spoříte peníze pro své budoucí já.

Ve zkratce je možné si za pomocí zmíněné aplikace nastavit teplotní plán vaší domácnosti, která se tak bude efektivně přizpůsobovat jak vašim potřebám, tak především vaší peněžence – zejména v době, kdy nejste doma. Měsíčně lze ušetřit až stovky hodin zbytečného spalování bankovek, aniž byste museli hnout prstem (resp. pouze prstem). Více v našem předešlém v článku

Aplikaci je ovšem nutné zprovoznit ve spojení s vytápěcími systémy Danfoss LinkTM, které lze už dnes zakoupit v řadě obchodů po celém českém internetu. Svým mobilním telefonem je následně možné regulovat teploty v domácnosti (radiátorové termostaty, podlahové vytápění,…), a to buď manuálně několika kliknutími, či zcela automatizovaně podle vlastního časového plánu.

Svůj domov opustíte krásně hřejivý a do stejně tak hřejivého domova se vrátíte i večer. Mezitím jste však ušetřili několik hodin zbytečného vytápění. Vytápěcí systémy se samy postarají o to, aby bylo vše ve správný čas na správném stupni. I ti zodpovědnější, kteří svůj domov pravidelně opouštějí s vědomím, že musí vypnout topení, si přijdou na své – ať už se jedná o vymýcení brouka z hlavy, či návraty do mrazivé domácnosti. 

Každým snížením teploty o 1°C ušetříte 5 % energie. Čím méně se tedy v současnosti staráte o běh svých radiátorů, tím více se úspory odrazí na vašem bankovním účtu. Spočtěte si, kolik aktuálně utrácíte za vytápění své domácnosti a zjistíte, jak brzy se vám vrátí jednorázová investice, která není zdaleka tak vysoká, jak by se mohlo na první pohled zdát.

Dle evropských průměrů se následné úspory mohou pohybovat od pár desítek procent až po téměř polovinu vašich současných nákladů, pokud například svoji teplotu regulujete manuálně. Vytápěcí systémy Danfoss LinkTM nabízejí v tomto ohledu jak pohodlí, tak přizpůsobivost vaším potřebám. Vše na dosah ruky, vždy a všude.

Zjistěte si cenu, za kterou je možné si nechat vytápěcí systémy Danfoss nainstalovat do vašeho domova! Součástí služeb je i bezplatná pomoc s instalací přímo u vás doma. Jelikož se ale ve většině případů jedná o maximálně dva až pět kousků vybavení, není třeba se ničeho obávat.

Ušetřete za vytápění už letos a nechte si nainstalovat systémy Danfoss LinkTM dřív, než bude zima/pozdě. 

Redakce CDR (Google+)

Redakci CDR.cz tvoří tým mladých žurnalistů, které spojuje společná láska k moderním technologiím. Milují chytré gadgety, vylepšováky a nejnovější zařízení všeho druhu.

více článků, blogů a informací o autorovi