CDR.cz - Vybráno z IT

Dark Souls: Remastered přijde na PC, Xbox One, PS4 i Switch

Dark Souls Prepare To Die Edition 10
Nezvyklé, ale zoufale nutné. Oznámení o remasteru teprve sedm let starého Dark Souls bylo hned k počátku roku překvapením, nicméně dává novou naději kdysi zklamaným PC hráčům.

Lze obecně říci, že remastery slouží ke zpřístupnění staršího titulu modernímu hardwaru a mladšímu publiku. Je proto na první pohled zajímavé, proč se jednoho takového dočká i relativně novopečené první Dark Souls. Obecně se stává čím dál tím větším trendem vydávat remastery pouze pár let starých titulů, které ještě před nedávnem stály na pultech v plné ceně. 

Při vzpomínce na věhlasně špatný port z konzolí na PC, však zrovna předělané Dark Souls dává smysl.

From Software, vývojář hry, má nyní druhou šanci udělat hru nejen hezčí, ale i ovladatelnější. Dark Souls: Remastered vyjde 25. května a kromě základní hry bude obsahovat i DLC Artorias of the Abyss.Krom toho se pozmění i multiplayer: přibudou dedikované servery a zvýší se maximální počet hráčů v jedné hře ze čtyř na šest.

Remasteru se dočká PC i konzole Xbox One a Playstation 4 v doprovodu svých výkonnějších příbuzných Xbox One X a Playstation 4 Pro. Titul dorazí i na Nintendo Switch, ovšem na rozdíl od ostatních bude limitovaný pouze na 30 FPS (v handheld i dock režimu). 

Remaster vás vyjde na 40 dolarů (cca 850 korun) na všech platformách.

Pavel Vevera

Členem redakce inGamer.cz byl od samotného založení v roce 2012. Původně působil jako multisekční redaktor, přispívající jak články, tak video tvorbou, nakonec se však ustálil na textech. Jako externista od 1. ledna 2014 pokračuje v rámci herní rubriky CDR.cz, kam se redakce i část obsahu inGameru přesunula.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Dark Souls: Remastered přijde na PC, Xbox One, PS4 i Switch

Úterý, 16 Leden 2018 - 12:44 | quaken | Já si taky říkám, že Demon Souls by se pro...
Pondělí, 15 Leden 2018 - 21:06 | Samson | Prepare to Die byl právě port na PC a bylo to v...
Pondělí, 15 Leden 2018 - 17:52 | Gaunter | Celú souls sériu mám rád, ale toto skôr vyzerá že...

Zobrazit diskusi