CDR.cz - Vybráno z IT

Death Stranding se ukázalo v trojici nových trailerů. Jaká máte očekávání?

Již v průběhu úvodní noční konference Gamescomu se objevily celkem tři nové trailery na titul z originální produkce Hidea Kojimy zvanou Death Stranding, který je stále opředen velkými tajemstvími. Ani tentokrát nejsme po shlédnutí trailerů o moc moudřejší, očekávání však přesto stoupají.

Špetku informací ovšem ony tři trailery naštěstí prozradily. V prvním z nich se více seznamujeme s postavou zvanou Mama, kterou ztvárnila herečka Margaret Qualley – můžeme ji vidět také například v Tarantinově trháku Tenkrát v Hollywoodu, jenž před pár dny vstoupil do českých kin. Její postava je propojena se svojí dcerou, která se nachází „druhé straně“. Pro připomenutí, ve hře figurují dva světy, které je možné vzájemně přemostit skrze lidská embrya. 

Více světla na problematiku tzv. Bridge Baby (např. toho, které nosí hlavní hrdina připnuté na svém torzu) vrhá druhý trailer. Dead Man, hraný scénáristou a režisérem Guillermo del Torem zodpovědným za Hobity, původního Hellboye či Tvář vody, vysvětluje protagonistovi, jak důležité je starat se o blahobyt takového dítěte. Když začne být nemluvně v důsledku nějakého zranění ve stresu, kapsle zčerná a dítě se může snažit dostat za svou matkou. 

 Jelikož matky se nacházejí na druhé straně, je nutné těmto situacím předcházet. Občas lze dítko uklidnit pouze pohoupáním, což je ukázáno v posledním traileru, nebo je nutné ho připnout do přístroje, který napodobuje prostředí dělohy a musí se čas od času aktualizovat. Tato dítka jsou důležitou součástí výbavy, skrze propojení s nimi je totiž možné vycítit tzv. Beached Things, neboli jinak neviditelná stvoření, o kterých toho stále mnoho nevíme. Jen že si s nimi není radno zahrávat.

Poslední trailer ukazuje 6 minut z hraní demoverze. Nejprve nám ukazuje, že hrdina bude ve hře muset myslet i na fyzické potřeby, konkrétně odpočinek a vyprazdňování. Poté poodhaluje využití skeneru k prozkoumávání přilehlého okolí, a nakonec se dostane i k představení nového NPC zvaného Ludens Fan, který odkazuje na maskota Kojima Production a zároveň ho ztvárnil Geoff Keighley, moderátor a podporovatel Hidea Kojimy ještě v době jeho spolupráce s Konami.

Death Stranding se dočkáme již letošního 8. listopadu, kdy dorazí exkluzivně na PlayStation 4. O případné pozdější počítačové verzi se sice stále mezi hráči mluví, žádná taková informace však ještě nebyla potvrzena.

Diskuse ke článku Death Stranding se ukázalo v trojici nových trailerů. Jaká máte očekávání?

Žádné komentáře.