CDR.cz - Vybráno z IT

Death Stranding vyjde na PC v příštím roce. Změní Sony přístup k exkluzivitám?

Jedna z nejočekávanějších her letošního roku se doposud tvářila jako ryze exkluzivní titul pro Playstation 4. Vývojářské studio Kojima Productions však zveřejnilo příspěvek na Twitteru, který potěší všechny, které hra sice zaujala, ale konzolovému hraní neholdují.

Mysteriózní Death Stranding si rozhodně dává záležet na tom, jaké informace o sobě prozrazuje a kdy. Titul se na pultech obchodů objeví již příští pátek, 8. listopadu, a teprve nyní se vývojáři pochlubili plánovaným vydání pro PC platformu. Na tuto verzi si však budou muset hráči rok počkat, přesněji pak do léta 2020. Chcete-li se o hře dozvědět více, pak vás přesměrujeme na náš včerejší článek věnující se nejočekávanějším hrám letošního listopadu.

Death Stranding je jedním z titulů, které ždímou výkon již dosluhující konzolové generace do poslední kapky. Přesto však má své limity, přes které se vývojáři nedostanou ani při sebelepší optimalizaci. Jelikož i v tomto uzavřeném prostředí vypadá hra fantasticky, tak se určitě máme na PC platformě na co těšit.

Původně bylo Death Stranding oznámeno exkluzivně pro Playstation 4. V kontrastu s těmito zprávami se hodí připomenout, že se nejedná o první původně exkluzivní titul, který se nakonec Sony rozhodlo vydat opětovně na PC platformě, jmenovitě jsme se nedávno dočkali vydání Journey a Nioh. Dále si pak srdce hráčů získal Epic Games Store, když rovněž exkluzivní Heavy Rain, Beyond: Two Souls a Detroit: Become Human dostal na PC platformu.

Prozatím není známé, zda se Death Stranding vydá podobnou cestou a vyjde na Epic Games Store či nikoliv. Vydavatele PC verze ovšem nebude v tomto případě samotné Sony, nýbrž 505 Games. Za zmínku ovšem stojí, že v nedávno době měli na svědomí vydání Control, které se stalo dočasnou exkluzivitou právě pro Epic Games Store. 

Doufejme, že vydání těchto původně exkluzivních her pro Playstation 4 znamená, že bychom se mohli stále častěji setkávat s dalšími porty. Představa vydání Horizon: Zero Dawn či například posledního Spidermana od Insomniac Games je zajisté lákává. Jakou exkluzivku byste uvítali na PC? 

Tagy: 

Diskuse ke článku Death Stranding vyjde na PC v příštím roce. Změní Sony přístup k exkluzivitám?

Středa, 30 Říjen 2019 - 22:36 | Xspy | Myslím že u Death Stranding to bude s čekáním jen...
Středa, 30 Říjen 2019 - 12:21 | armagedon | Kdyz se nad tim jeden zamysli, tak mi ty...

Zobrazit diskusi