CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Denuvo reaguje na rychlé cracknutí videohry Resident Evil 7

Obecně ochrany nejsou mezi vývojáři dvakráte oblíbené , ovšem pokud vydavatel poručí , musí se zakoupit balast co právě frčí , protože ten má chránit investice a výnos z produktu .
Na druhou stranu právě určitá doba hájení bývá běžná i v případě crackgrup , prostě první tři měsíce nechávají produkt ladem ze stejného důvodu . To že Resident Evil VII položili v podstatě záhy po vydání znamená jediné - znemožnit Denuvo (pravděpodobně totiž přišli na algoritmus který "zůstává neměnný" , případně mají kontakt přímo na zdroj vně Denuva)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Ja docela verim na to, ze lidi co si hru cracknou by si ji stejne nekoupili. Naopak ochrana muze odradit od koupe cloveka, ktery by jim jinak ty penize dal. No a minimalne bez ochrany, ktera neni nezanedbatelnou nakladovou polozkou, by byla hra levnejsi a koupilo by si ji vic lidi.

Takze za me urcite crackerum fandim, ne ze bych chtel krast hry, ale aby tak penize co stoji ochrany prisli vnivec, treba to jednou vydavatelske domy pochopi.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Např. Zaklínač 3 byl dostupný kompletně bez reklamy přes GOG a všichni dobře víme, jak dobře se prodával. :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Argumentovat vyjimkou je pomerne nestastne.
Stejne tak se da rict, ze nejake spickove auto za 50 milionu, kterych se vyrobi jen 50 kusu, nepotrebuje reklamu a je dopredu vyprodane.
ano...Ale hovori to obecne o tom, jaka je situace v automobilovem prumyslu? Ne....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

1. "Na druhou stranu právě určitá doba hájení bývá běžná i v případě crackgrup , prostě první tři měsíce nechávají produkt ladem ze stejného důvodu" - wtf? nesmysl..
2. "mají kontakt přímo na zdroj vně Denuva" - víš co znamená slovo vně?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

1. Vyvrať fakta v nfo ... a podpoř vývoj ;)
2. Ty to víš a obsahu jsi přesto pochopil .Raduj se nejen vnitřně ...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ked sa budu ceny hier dvihat do zavratnych vysin a nechaju si priplatit za kazde hlupe DLC ktore by malo byt normalne sucastou hry tak nech sa necuduju ze im to upiratia. Ja si uz roky hry iba kupujem, ale obcas cakam dost dlho kym sa ceny dostanu na pre mna akceptovatelnu uroven a aj to ma potom zamrzi, ze som to zaplatil ak tu hru skusim a je to totalny brak.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

tiez si dnes hry uz len kupujem. len... vobec ich nehravam :D

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

"Ja si uz roky hry iba kupujem, ale obcas cakam dost dlho kym sa ceny dostanu na pre mna akceptovatelnu uroven a aj to ma potom zamrzi, ze som to zaplatil ak tu hru skusim a je to totalny brak."

Tak to sa celkom cudujem, leto po "dost dlhej" dobe existuje velke mnozstvo referencii, hodnoteni na hru od hracov, ze kupit brak je v podstate nemozne...
...pokial beriem do uvahy, ze hre ktora ma osobne nebavila, nepovazujem za brak.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No, napriklad Max Payne 3 dostal vseobecne celkem slusne hodnoceni, ale prestal me bavit asi po pul hodine. To same Sleeping Dogs. Nastesti jsem je koupil ve vanocni sleve, ale i tak, moh' jsem mit flasku rumu :)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Jediná rozumná ochrana je online obsah někde na serveru. Pokud mám "offline" hru může být daleko efektivnější na podobných nesmyslech ušetřit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mili vyvojari, minimalne posledni Zaklinac dost jednoznacne demonstroval, ze kdyz zamerite sve zdroje na hru samotnou, vyhrajete si s ni a date ji maximum, tak se uspech dostavi i bez protipiratske "ochrany". Na co ulevat zdroje stranou do takovychto zbytecnosti, kdyz je muzete racionalneji investovat do zlepseni sveho produktu? Dale jako zakaznik tyto ochrany vnimam vylozene jako omezeni, ktere realne dopadne na mne jako platiciho zakaznika. Paradoxne pak vznikne situace, kdy platici zakaznik je omezeny ochranou (byt minimalni vypocetni zdroje jsou taky vypocetni zdroje), kterou nakonec pirat obejde a on je tak usetren. Poskodite jen sveho zakaznika, to je vasim cilem?

Hram s Denuvem se vyhybam i kdyz by mne hra samotna zajimala klidne i v te prvni vlne predrazeneho prodeje. Takhle si vas produkt mozna zakoupim az nekdy ve velike sleve.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Dřív jsem stahoval všechno co vyšlo, hrál jsem hromady her, ale většinu bych nikdy nekpoupil. Ted si hry kupuju jiné nehraju nemám čas, nicméně drtivá část her které dnes kupuji jsou pokračování her jež jsem objevil JEN A POUZE díky "pirátům" bez pirátů bych dnes ty hry NEZNAL... tak asi tak. Hlavně dneska je tolik her na výběr a spousta online her zaberou tolik času, že hrát vše už ani nejde a samozřejmě jak je více a více her musí nutně docházet k tomu že se jich prodá méně a méně. Jsem toho názoru že nebejt pirátů prodalo by se mnohem méně her a ne obráceně!

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

To není úplně pravda. Prodeje her celkově stoupají hlavně kvůli tomu, že čím dál tím více lidí si je může dovolit. Je to dáno tím, že cena průměrného herního PC a cena konzolí šla dolů.

Ale je pravda, že každý z nás nějak začínal. Pokud člověk nikdy žádnou hru nehrál, tak rozhodně nebude chtít začít tím, že za každou hru dá 800-1800kč. V tomhle je pirátství dobré: reklama zadarmo.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Hry stahuji vždy cracknuté. Pokud za to stojí, později, až jsou v akci za rozumnou cenu a hra byla opravdu dobrá, tak je koupím. Tak jsem si před měsícem koupil GTA V za cca 800 Kč. Protože už jsem ji měl dohranou a věděl jsem, že si vývojáři ty peníze zaslouží.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz chces koupit auto, taky si na ulici ukradnes nekolik aut a pak si jdes koupit to, co ti bude pripadat po pul roce jako dobre? To je totiz stejny princip.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Auto z te silnice zmizi a nekomu chybi... kopie nikomu nechybi... Kdyz si budu chtit koupit auto, tak prolezu autosalony a udelam zkusebni jizdu... Pak si auto, ktere mi nejvice vyhovuje, koupim. A stejnou praci pro nas delaji pirati...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jsem překvapen, že na DIIT a CDR vůbec nikdo neinformoval o tom, že nejvyšší soud dal za pravdu České Pirátské straně a oznámil, že ČPU nelegálně odstavila celý web Sledujuserialy.cz

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.