CDR.cz - Vybráno z IT

Destiny 2 vyjde na PC přes Battle.net od Blizzardu, hru koupíte i hraním WoWka

Destiny 2 1080 P Wallpaper 1
Pokračování původně exkluzivně konzolového MMORPG-FPS, Destiny 2, vychází konečně i na PC. Vydavatelství Activision, mající pod sebou dceřinou společnost Blizzard, se rozhodlo hru integrovat do Battle.net klienta.

Jakkoliv pozoruhodně tato novinka zní, jedná se v obou případech o jednu firemní rodinu. Blizzard již roky patří společnosti Activision, vydavateli původního Destiny z roku 2014. První díl zaznamenal solidní úspěch, který ovšem časem utichl vinou nedostatečného obsahu.

Druhý díl by mohl tuto mezeru vyplnit, tentokrát však míří i na PC platformu, kde bude integrovaný do Battle.net platformy. K velkému podivu je, že klient doposud sloužil výhradně titulům od společnosti Blizzard.

Zprávu ohlásil Mike Morhaime, prezident společnosti Blizzard Entertainment, ve včerejším živém streamu na internetu: „Domníváme se, že přivézt komunity hráčů Destiny k naší Blizzardí komunitě, je skvělá příležitost.“ Po jeho boku na pódiu v tentýž moment stál Eric Hirshberg, CEO Activision.

Destiny 2 1Destiny 2 2Destiny 2 3

V praxi bude integrace spočívat v tom, že do klienta přibude jedna ikonka navíc. K tomu všichni hráči World of Warcraft, Hearthstone, Starcraft, Diablo či Overwatch budou moci vidět své přátelé hrající nové Destiny 2. Komunikace napříč hrami bude o nový titul taktéž doplněna.

„V Blizzardu jsme ohromnými fanoušky Destiny, a tak je nám ctí, že můžeme pomoci našim přátelům z Bungie a Activision tím, že přivedeme jejich nový titul na novou platformu,“ vysvětlil Mike Morhaime a pokračuje: „Integrace do Battle.netu umožní hráčům Destiny se zapojit do existující globální sítě, uvolní tak ruce vývojářům z Bungie, kteří budou moci vynaložit svoji energii a možnosti na obsah hry.“

Destiny 2 4Destiny 2 5Destiny 2 6

Jelikož je Destiny 2 hra založená výhradně na multiplayeru, může se pod integrací schovávat i sociální podnět. Hráči budou více zvikláni hru zkusit, pokud uvidí aktivně hrající přátele.

Destiny 2 za hraní WoWka? 

Hráči World of Warcraft mají navíc od února možnost převádět svoji měnu na skutečný peněžní kredit do Blizzard platformy. Svůj kredit zde pak mohou využít na všechny transakce, včetně pořízení her – na Destiny 2 si tak budou moci hráči vydělat i hraním World of Warcraft.

Takzvaný WoW Token je herní kupón v hodnotě 15 dolarů, kteří si hráči mohou koupit a následně jej použít ke 30 dnům hraní nebo prodat za herní měnu někomu jinému. Zkušení hráči tak mohou docílit zcela bezplatného hraní. Novou možností je ale nabití svého účtu o původní hodnotu WoW Tokenu, tedy 15 dolary. Bude-li se cena nového Destiny 2 pohybovat okolo 60 dolarů, stačí nasbírat čtyři takové Tokeny. 

Destiny 2 vychází 8. září 2017 na Playstation 4 a Xbox One. PC verze se drobátko opozdí. 

Diskuse ke článku Destiny 2 vyjde na PC přes Battle.net od Blizzardu, hru koupíte i hraním WoWka

Žádné komentáře.