CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Děti ve školách budou moci farmařit: Dopomůže tomu vertikální zemědělství

Chápu že mluvíme o zahraničí, ale hrozně mne dráždí, jak se v čestině začalo používat slovo farma. Ano, vím, fanoušci máyovek to u nás používali už za první republiky, ale stejně mne to dráždí.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Já se taky spíš přikláním k výrazu JZD 😁

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

tie JRD boli super vec, sa pozri ako teraz vsade strajkuju, lebo kazdy co ma v riti dieru musi na svoj maly pozemok kupit traktor, kombajn, prislusenstvo... Vtedy si mal druzstvo, co malo velke plochy zeme a nemusel mat kazdy traktor, lebo 1 traktorista dokaze obrobit xy ha a celkovo boli naklady na techniku mensie. Ti co neboli traktoristi chovali kravy/prasce a vsetko islo ruka v ruke. Nemuseli sa kupovat umele hnojiva, lebo nas*ali tie zvierata a zem si oddychla, lebo bola normalna rotacia plodin, nie ze repka/kurkurica/slnecnica ako dnes.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jj, dnešní lidi zapomínají na původní význam slov hospodářství, hospodář, usedlost, sedlák a dokonce i na budovatelské zemědělce.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jojo, rolník je výrobce rolniček.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

sudruhovia objavili zas ameriku a idu zavies predmet Pestovatelske prace, co sme mali niekedy v 87mom v 4 rocniku ZS. Strasna novinka.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.