CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Díky umělé inteligence budu hrát ve filmech i po smrti, je přesvědčený Tom Hanks

A pan herec Tom Hankes je nejaky predny AI vyvojar, ze ma jakykoliv hluvsi vyznam se o jeho nazor delit? Daleko vic by me zajimal nekdo z oboru a nejlepe i s demem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Řekl bych, že zrovna takto známý herec z Hollywoodu asi zná aktuální stav, posun za posledních hafec let a vize na další roky, jelikož on v tom žije, je to jeho chleba (režie, efekty, rendering apod.). Se vším se běžně setkává a má k tomu prostě hodně blízko. Pokud je pro to zapálen, není asi pro něj problém koukat i na jiné projekty, než jeho vlastní.

Pokrok v AI a enginech je obrovský a stále nabírá na obrátkách. Dnešní klipy a další věci se běžně dělají v herních enginech, protože jejich realističnost je už na hodně slušné úrovni a krásné prostředí si doma dokáže vyrenderovat už skoro každý (pokud má rozumný hw).
A vše spěje k tomu, že vyrenderované prostředí včetně postav bude naprosto realistické a možné vyrenderovat relativně rychle (známe posuny i na poli výkonu GPU/CPU). Až tato doba nastane, začne být rozhodující cena. Ano, jedna věc je render, druhá je AI a celkové chování postav. Oboje ale už začínáme dost dobře umět. Dost dnešních filmů, kde se renderují zvířata (Mauglí apod.) vypadá už z hlediska pohybů a detailů hodně dobře a za 20 let to bude zase někde jinde.
Zdar Max

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

naco chces hrat aj po smrti, ked aj teraz mas malo dobrych filmov. Elvis, potom pred 11 rokmi Cloud atlas, pred 24 rokmi Green mile, Ryan a Forest. Vsetko.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Philadelphia, Forrest Gump , Apollo 13, Zachraňte vojína Ryana, Láska přes internet (někomu se dost líbila, né pro každého je slaďák ok), Zelená míle, Trosečník, Chyť mě, když to dokážeš, Terminál, Kapitán Phillips, Most špiónů, Sully: Zázrak na řece Hudson...
Natočil hafec kvalitních filmů, čemuž i odpovídá jejich hodnocení. S vaším názorem tedy nesouhlasím a zřejmě nebudu sám :).
Zdar Max

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Troška má v šuplíku: Slunce, seno, UFO!
Tak bych uvítal, kdyby se to za pomocí AI podařilo natočit...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že se lehce plete. Není důvod cpát do filmu mrtvoly, když si můžete vygenerovat kohokoli. Proč by měli filmaři platit za Hanksův xicht jeho potomkům, když můžou mít xicht, jaký se jim zamane a zadarmo?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Spousta lidí kouká na filmy kvůli konkrétním hercům. Mají třeba nezaměnitelné charisma apod.
Zdar Max

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ľudia chcú vidieť hercov, nie AI generované "tváre". možno budú filmy s "vygenerovanými" dávno mŕtvymi slávnymi hercami, ale kto by bol zvedavý na takéto "umenie"...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Reagujete otázkou na odpověď, která odpovídá na vaší otázku. Nevím, co si o tom mám myslet.
Zdar Max

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kouknete na film "Futurologicky kongres". Nebo si prectete puvodni knihu od Stanislava Lema. Je presne o tom, co Hanks rika - herci podepisuji smlouvy na pouziti jejich "hrani ve virtualni podobe". Brzy to bude skutecnost. Uz dnes kombinuji ve filmech zive a pocitacem vytvorene herce.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Krasny priklad je Arnold Schwarzenegger a postava Terminator :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.